7 Δεκ 2009

Τα τσιράκια

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Aπο την σημερινή ειδησεογραφία σημειώνουμε:

> στην Νέα Μηχανιώνα, χωριό και θέρετρο έξω απο την Θεσσα-λονίκη, γνωστό κύρίως απο τα 9-μερα της Παναγίας, 2 αναρχικοί και αιδοιόμορφοι νέοι της Ελλάδος με πρόσθετα κοτσιδάκια πέταξαν μολότωφ σε όχημα της Αστυνομίας, στο οποίο επέβαιναν δύο χωρο-φύλακες. Οι φερέλπιδες αυτοί νέοι μας συνελήφθησαν και οδηγήθη-καν δια τα περαιτέρω κ.λ.π, κ.λ.π.

'Αν με ρωτούσε κανείς, τί άλλο περίμενα να συμβεί, θα του έλεγα να στίψει λιγάκι το νιονιό του για να μήν ρωτάει άσχετα προς την είδη-ση.

Γιατί η είδηση λέει πολλά περισσότερα απο όσα γράφει. Και λέει κατ'αρχήν ότι, η χάρη των αντιεξουσιαστών έφθασε ή φθάνει και στις απόμερες γωνιές της ελληνικής επικράτειας με σημαιοφόρους πιτσιρικάδες, που όχι μόνο δέν μπορούν ακόμα να δέσουν μόνοι τους τα βρακοζώνια τους, αλλά τους λείπει παντελώς και το μυαλό για να σκεφθούν ότι, εκεί δύο και μόνοι ταραξίες, άν εκδηλωθούν εμπράκτως, σφραγίζουν δια βίου το μέλλον τους με την στάμπα του αναρχικού εγκληματία. Του απροσάρμοστου πολίτου στην κοινωνία της χώρας που τους ανατρέφει. Να σκεφθούν ακόμα ότι απέχουν πάρα πολύ απο την ηρωποίηση, καθώς η δράση τους δέν διαφέρει απο αυτήν των ληστών στα έργα γουέστερν, που ξέρουμε απο τις προηγούμενες δεκαετίες, ή απο τους ληστοσυμμορίτες, που η χώρα μας έζησε μετά τον πόλεμο και μερικοί πολύ θα ήθελαν να τους αναστήσουν. Να σκεφθούν - πού τέτοιο πράγμα;;; - ότι το ιστορικό κεφάλαιο του κομμουνισμού έληξε ανεπιστρεπτί και επίσημα με την υπογραφή των Ρώσων ηγετών, που τον κληρονόμησαν μαζί με την μιζέρια του στην χώρα που τον γέννησε.



Φυσικά και τα παραπάνω δέν αποτελούν την ουσία του θέματος που κρύβει η είδηση. Γιατί αυτή η ουσία βρίσκεται σε ηλικίες πολύ μεγα-λύτερες απο αυτήν των νεαρών βλαστών της χώρας μας. Η ουσία όμως και η "ηλικία" της δεν κρύβεται πλέον. Όμως και ενώ την βλέπουμε και κατα περίπτωσιν γνωρίζουμε και την ακριβή της προέ-λευση και ταυτότητα, δέν τολμούμε μέχρι σήμερα να την εξαλείψουμε. Γιατί, άν η προέλευση και η ταυτότης ήταν ελληνικές, κανείς να μήν αμφιβάλλει ότι, θα την είχαμε εξαλείψει. Δυστυχώς η προέλευση και η ταυτότης είναι ξένες προς την χώρα μας και προς εμάς τους Έλληνες.



Σήμερα ως προς την προέλευση και την ταυτότητα δηλώνουν κατα σειράν πρώτοι οι κάθε είδους παγκοσμιοποιητές, δηλαδή οι κάθε είδους εκμεταλλευτές του παγκόσμιου φυσικού πλούτου και του πα-ραγωγικού δυναμικού. Το πρώτο υπάρχει, ανασκάπτεται και ανακτά-ται. Το δεύτερο όμως ούτε ανασκάπτεται ούτε ανακτάται. Εκτός άν προηγουμένως εκμηδενισθεί, υποδουλωθεί και εκλιπαρεί για έναν φτωχό επιούσιο, ή ακόμα και αν εξαφανισθεί από το παγκόσμιο γίγνεσθαι.



Τα σχετικά κέντρα μελέτης (think tanks) ακόμα ψάχνουν να βρούν τον καταλληλότερο τρόπο της υποδουλώσεως, καθώς έχουν καταλά-βει ότι, με τον πόλεμο σε μεγάλη έκταση και σε μεγάλους πληθυσμούς δέν μπορεί να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 'Ετσι, όπου βρούν και βολεύει, εφαμόζουν τον απο ανέκαθεν βραβευμένο τρόπο του "δι-αίρει και βασίλευε", που σήμερα του προσθέτουν για την γεύση και την σάλτσα των μετακινήσεων των πληθυσμών και των μεταναστεύ-σεων. Καί με την διαίρεση αυτήν, αλλά και με την αλλοίωση των γηγενών πληθυσμών επέρχεται η επιδιωκόμενη αποδυνάμωση και εξουδετέρωση κάθε είδους αντιστάσεως.



Εδώ κάπου σταματάει η θεωρία καθώς η εφαρμογή της χρειάζεται σχετική ενημέρωση και σε έκταση που εξασφαλίζει πιστούς, εφαρμοστές του λόγου του Παγκοσμιοποιητού. Στην χώρα μας μετά απο την σχετική αναγνώριση εχουν βρεθεί - άγνωστος ο αριθμός - οι εφαρμοστές που μπορεί να είναι απλοί αποδέκτες, όπως π.χ. ο κύριος Νιώτης του ΠΑΣΟΚ - και πόσοι ακόμα; - μέχρι δάσκαλοι ή, όπως λέγονται, ινστρούχτορες



Είναι να απορεί κανείς με την εικόνα αυτή. Πόσοι είναι τέλος πάντων όλοι αυτοί οι μεγάλοι και πόσοι οι μικροί, που τους ακολουθούν πιστεύοντας ότι - και το μοιράζουν σε προκηρύξεις - , θα κάψουν και θα καταστρέψουν την Ελλάδα και μετά θα την κτίσουν εκ βάθρων σωστά και όχι όπως είναι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να μην απορεί κανείς με την περίπτωση Νιώτη και με τα παιδιά του ηλικίας, 30 και 28 ετών, ηλικίας που ο άνθρωπος θεωρείται πλέον ώριμος και ολοκληρωμένος και που μπλέκουν με κάθε είδους εκρηκτικά κ.λ.π. πιστεύοντας και αυτά στις διδασκαλίες των ινστρουχτόρων. Γιατί άν δεν πρόκειται για «χοντρή μάσα» σίγουρα πρόκειται για μία καινούρ-για θρησκεία, που θα διαγράψει όσες έχουμε σήμερα και θα μας κάνει να πιστεύουμε σε κάθε είδους άρνηση μέχρι την ημέρα, που θα πέσει η εντολή της ανασύστασης, ανοικοδόμησης και . βάλε.



Ήταν πολλοί οι καταστηματάρχες που είχαν ορκισθεί εκδίκηση αν κανένας πιτσιρικάς του έσπαζε την βιτρίνα, που ακόμα δεν αποπλή-ρωσε από τότε που αντικατέστησε την σπασμένη τον Δεκέμβριο 2008. Είχαν ορκισθεί να πάνε στα μαγαζιά τους τις καραμπίνες τους και, αν χρειάζονταν, να ρίξουν στο ψαχνό. Ίσως η αστυνομία να περιόρισε τέτοιου είδους ξεσπάσματα. Ήταν όμως αυτό, ή μήπως οι Έλληνες έχουμε παραδώσει πλέον τα όπλα και μας κάνουν ό,τι θέλουν, ινστρούχτορες και οι μαθητές τους; Γιατί πώς αλλιώς δεν ξεσηκώθηκαν «αττάκα κι'επι τόπου» να λυντσάρουν αυτούς, που κατέβασαν την σημαία μας απο την είσοδο του Πανεπιστημίου και στην θέση της ανέβασαν της σημαία των αναρχικών;



Ημέρες μνήμης και εθνικής θλίψεως λοιπόν αλλά ίσως και ανανή-ψεως μετά απο όσα ζούμε στο τρέχον τριήμερο, οι εκδηλώσεις του οποίου ακόμα δεν τελείωσαν. Ημέρες μέσα στις οποίες μπορεί να σκεφθούμε ότι, είμαστε ακόμα Έλληνες και δεν μας έκαναν με το ζόρι, όπως θέλει να μας πείσει η Δραγώνα από την θέση, στην οποία την τοποθέτησε ο μετανάστης Πρωθυπουργός μας, πιστεύοντας ο ίδιος και οι υπουργοί του ότι, οι Έλληνες δεν έχουν έθνος αλλά τυχαίως πως αποτελούν κάτι σαν ομοσπονδία, κοινοπολιτεία ή άγνωστον τι μπορεί να καταλάβει κάποιος υπάλληλος του State Department που δέν γεννήθηκε στην Ελλάδα, δεν μεγάλωσε εδώ, δεν βίωσε όσα όλοι εμείς, δέν γνωρίζει την ιστορία, αφού δέν ξέρει ακόμα να διαβάσει ελληνικά και αδυνατεί να αρθρώσει λόγο μετα σκέψως για αποφάσεις που θα συντονίσουν οι υπουργοί του, τους οποίους επέλεξε επι κεφαλής των υπουργείων του.



Υπάρχουν ακόμα πολλές πτυχές στο παρόν θέμα. Η περιγραφή και η ανάλυσή τους καταλήγει όμως όπως και αυτές που ανοίξαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Έλληνες γρηγορείτε πριν σας πάρουν από κάτω. Σταθείτε δίπλα στα παιδιά σας με την αυστηρότητα που χρειάζονται στην παιδική κα εφηβική ηλικία. Στηρίξτε τα όπως στηρίζει την τριανταφυλλιά το βοηθητικό καλάμι που μπαίνει στην γλάστρα μέχρις ότου η τριανταφυλλιά αρχίζει να στέκεται από μόνη της. Αρνηθείτε κάθε οφθαλμοφανή απάτη από προπαγάνδα μέχρι συμβουλή καθώς μετά από τα γνωστά πλέον παραδείγματα Νιώτη, Δραγώνα, Ρεπούση κ.ά. δεν μπορεί κανένας Έλληνας να εμπιστέυεται σε κάποιον άλλον πέραν του εαυτού του. Για να μπορέσει να ζήσει σαν Έλληνας και αυτός και τα παιδιά του.


Δ.ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)
istwr@hotmail.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη