15 Δεκ 2009

Σπάρτη: δύο χρόνια χωρίς δήμαρχο !

«Ακέφαλη» παραμένει για σχεδόν δύο χρόνια η Σπάρτη καθώς ο δήμαρχος Σαράντος Αντωνάκος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από τις αρχές του 2008, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για...

έλλειμμα διοίκησης, ενώ εκφράζουν και την έντονη ανησυχία τους ότι εκτός των άλλων ο ιστορικός δήμος τους δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για τον «Καποδίστρια 2». Σε επιστολές τους προς το δήμο απεύθυναν απεγνωσμένη έκκληση προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασής του. Πριν από λίγες μέρες, στις 9 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει σχετική αίτηση της «παρέμβασης πολιτών Σπάρτης», που λειτουργεί πολλές φορές παρεμβατικά στο δημόσιο βίο της πόλης. Ο επικεφαλής της Κώστας Τζαννετάκος ζητούσε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Αντωνάκου.

Ακολούθησε θυελλώδης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μετά από δύο ψηφοφορίες αποφασίσθηκε να στείλουν επιστολή στο δήμαρχο απευθύνοντας του έκκληση να παραιτηθεί. Στη δεύτερη ψηφοφορία 8 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης του δημάρχου (έπειτα από εισήγηση του κ. Αργειτάκου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), 5 κατά και 2 δήλωσαν παρών.

Δυσαρέσκεια αντιδημάρχου

Έντονα δυσαρεστημένος με την επιμονή τοπικών παραγόντων να απομακρύνουν τον κ. Σαράντο Αντωνάκο είναι ο κ. Παρασκευάς Καλομοίρης, αντιδήμαρχος που ασκεί χρέη δημάρχου. Ο κ. Καλομοίρης μιλώντας στην αυτοδιοίκηση gr υπογράμμισε ότι ο δήμαρχος έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο από τον Μάρτιο του 2008. Εκ τότε η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί. «Δεν υπάρχει έλλειμμα διοίκησης στο δήμο Σπάρτης», επισημαίνει με νόημα και προσθέτει ότι ο κ. Αντωνάκος «σε επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο, πριν μάλιστα την επίμαχη συνεδρίαση είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2010. Καταλαβαίνεται ότι το θέμα είναι καταρχήν ηθικό από το στιγμή που και ο ίδιος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί και αποτελεί ένα κατά γενική ομολογία – αξιοσέβαστο πρόσωπο της Σπάρτης. Δεν χρειαζόταν επανειλημμένως να έρχεται το θέμα ξανά και ξανά προς συζήτηση στο Δ.Σ».

Αυτές τις μέρες καθαρογραφείται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αυτό που απομένει είναι ο πρόεδρός του Χρήστος Πλειώτας να ορίσει ημερομηνία αποστολής και κοινοποίησης της στον απερχόμενο δήμαρχο Σαράντο Αντωνάκο.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5226
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη