15 Δεκ 2009

Κοπεγχάγη: συνάντηση Κρίτωνα Αρσένη με τον επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα

όλα καλά, αλλά δεν μας άρεσε το σπονσοράρισμα της ΙΚΕΑ στο ποδήλατό σου Κρίτωνα ! Χορηγός των ποδηλάτων η πολυεθνική που ευθύνεται για το κόψιμο εκατομμυρίων δέντρων;;;; (επιπλάδες είναι οι άνθρωποι). Δε δένει το ΙΚΕΑ με το όλο "πράσινο" story. Πολυεθνικές χορηγοί της σωτηρίας του περιβάλλοντος, είναι "φόλα" για τους πονηρεμένους Έλληνες.
Με τον επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα Ύβο Ντε Μπερ, με θέμα την μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων στην Κοπεγχάγη, συναντήθηκε Κρίτων Αρσένης. Ο Κρίτων Αρσένης, που συμμετέχει στις συναντήσεις της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης, συναντήθηκε επίσης με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ Σταύρο Δήμα, ενώ έχει καθημερινά συναντήσεις με...
εκπροσώπους φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε μία προσπάθεια να αυξηθούν οι πιέσεις για μία λύση που θα ανταποκρίνεται στα επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Κρίτων Αρσένης έφτασε στην Κοπεγχάγη την Κυριακή προσκεκλημένος της νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε ομιλία σχετικά με τις προκλήσεις της Κοπεγχάγης.

Το πρωί, σε μία συμβολική κίνηση, ο Κρίτων Αρσένης μαζί με άλλα μέλη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έφτασαν στον χώρο της συνδιάσκεψης με ποδήλατο.

Τις επόμενες ημέρες θα συμμετάσχει στις συναντήσεις εργασίας της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της Κοπεγχάγης στη θεματική των δασών και της συμβολής τους στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Μετά τη συνάντησή του με τον Ύβο Ντε Μπερ, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε: «Παρά τη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης της συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης, η κοινωνία των πολιτών έχει καταφέρει να κρατήσει την ελπίδα για την επίτευξη μίας διεθνούς συμφωνίας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής ζωντανή. Τώρα πλέον ήρθε η ώρα για τις κυβερνήσεις, κυρίως των πλούσιων χωρών, να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις τους και να μην σταθούν εμπόδιο στη διεθνή δεσμευτική συμφωνία που η ανθρωπότητα έχει ανάγκη. Όλα είναι δυνατά στην Κοπεγχάγη και τώρα είναι η στιγμή να αναδείξουμε πόσο μεγάλο θα είναι το πολιτικό κόστος της μη συμφωνίας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη