11 Δεκ 2009

Θ.Γιάνναρος προς Στ.Κυριαζή: "...πιθανή παρανόηση"

Ο Μοριακός Βιολόγος Θοδωρής Γιάνναρος, απαντά σε άρθρο του Σταύρου Κυριαζή, σχετικά με την αναγκαιότητα χρήσης φαρμάκων για τη γρίππη Η1Ν1:
Θα ήθελα να απαντήσω στον κο Κυριαζή (εδώ το άρθρο του) σχετικά με την προσπάθειά του να συγκρίνει δύο άρθρα μου και να προσπαθήσει να δημιουργήσει την εντύπωση πως είναι αυτοαναιρούμενα...
Στο πρώτο η θέση μου ήταν και παραμένει πως δεν υπήρχε ο λόγος για δημιουργία πανικού στον κόσμο, διότι κάθε γρίπη μπορεί να αντιμετωπιστεί και διότι η γνώμη μου ήταν πως...

κάποιοι την κατασκεύασαν για κερδοσκοπικούς λόγους, ή απλά ξεφυγε από κάποιο US-εργαστήριο. Επίσης εκείνη την περίοδο και στο συγκεκριμένο άρθρο ανέφερα πως γίνεται μία προσπάθεια για δημιουργία πανικού ώστε να πουληθούν τα TAMIFLU του RAMSFELD... (<---Σε αυτό το άρθρο δεν θα άλλαζα ούτε λέξη!!!)

Στο δεύτερο αρθρο τη στιγμή που ο παγκόσμιος οργανισμός λαμογιάς που ονομάζεται Π.Ο.Υ δεν θέλησε να σταματήσει την γρίπη πριν δημιουργηθεί η πανδημία και τη στιγμή που ανακάλυψα μαζί με άλλους συναδέλφους πως η πρώτη έγκριση για εμβόλιο κατά της γρίπης τύπου Α Η1Ν1 δόθηκε 1 χρόνο πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος παγκοσμίως, σε εταιρεία που τα αφεντικά της μεταξύ των οποίων και ο Ντικ Τσέινι φθάσαμε στο σημείο να μιλάμε για πιθανότητα πολλών θανάτων, απλά και μόνο διότι η γρίπη αυτή παρά το ότι είναι ηπιότερη από τις εποχιακές, εν τούτοις είναι περισσδότερο μεταδοτική.
Είπα λοιπόν αυτό που ισχύει όταν φθάνουμε σε πανδημίες ότι ο μόνος τρόπος να η πανδημία είναι ο μαζικός εμβολιασμός, και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι γιατροί σαμποτάρουν το αυτονόητο... η μάλλον καταλαβαίνω. Στα άλλα εμβόλια οι γιατροί τα συνταγογραφούσαν, τα πλήρωνες στο φαρμακείο και εκείνοι λάμβαναν τη μίζα τους από την φαρμακευτική εταιρεία. Τώρα, που κάποιοι άλλοι πήραν τη μίζα και το εμβόλιο δίνεται δωρεάν από το ίδιο το κράτος οι γιατροί αυτοί κραυγάζουν, διότι οι διαφυγόντες μίζες είναι περίπου 80.000.000 ευρώ. ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟ‘Σ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΜΩΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. (<---Και σε αυτό το άρθρο δεν θα άλαζα ούτε λέξη)
Αυτά, φίλε κε Κυριαζή... ελπίζω, τώρα, να καταλάβατε την παρανόηση, σχ. με τα δύο άρθρα. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. :)
Θοδωρής Γιάνναρος Μοριακός & Πυρηνικός Βιολόγος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη