29 Δεκ 2009

Θέλεις δημοψήφισμα; Είσαι ακροδεξιός !!!

Σωστότατες επισημάνσεις από το
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/12/wwwopengovgr.html

Τα ΝΕΑ.....αυτοί που κατέβασαν την δημοσκόπηση για την Ιθαγένεια...αποκαλούν ακροδεξιούς αυτούς που σχολιάζουν στο www.opengov.gr για το ίδιο θέμα!!!
Οι σύνδεσμοι είναι οι:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1089652
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1089652&lngDtrID=244

Δηλαδή Κύριοι και Κυρίες του ΔΟΛ όποιος ζητάει :

-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι Ακροδεξιός ; Ο πρωθυπουργός δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι το Δημοψήφισμα είναι "Μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας" ;
-όρους σύμφωνα με τις άλλα Ευρωπαικά κράτη είναι ακροδεξιός;
-διαχωρισμό Ιθαγένειας και Υπηκοότητας είναι ακροδεξιός;
Η ανάρτηση αυτή του ΔΟΛ μου θυμίζει την εξής ρήση του Νόαμ Τσόμσκι που αφορά την σχέση ΜΜΕ και Κρατικής εξουσίας (Τα ΜΜΕ ως όργανο κοινωνικού ελέγχου):

Όπως έχω αναφέρει προηγούμενα, δεν θέλουν ανθρώπους που είναι σε θέση να αποφασίζουν και να συμμετέχουν, προτιμούν ένα παθητικό και υπάκουο πληθυσμό πελατών και πολιτικών θεατών - μια κοινότητα ανθρώπων που είναι τόσο ατομικοποιημένοι και απομονωμένοι, ώστε να μην μπορούν να ενώσουν τα περιορισμένα τους αποθέματα δύναμης και να καταστούν μια ανεξάρτητη, ισχυρή δύναμη η οποία θα διασπούσε την συγκεντρωμένη εξουσία.
.....
Σχόλιο taxalia: Δηλαδή όταν ζητούσαν δημοψήφισμα τότε ή τότε ή τότε;
Το δημοψήφισμα αποτελεί μορφή δημοκρατικής και θεσμικής διαμαρτυρίας απέναντι στη ληστρική πολιτική και την αλαζονεία της κυβέρνησης», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
"Προτείνουμε, κατά το άρθρο 44 §2 εδ. β/ του Συντάγματος, νομοθετικό Δημοψήφισμα με αποφασιστική ισχύ. Ζητάμε να κληθεί ο λαός να αποφασίσει για το ασφαλιστικό σχέδιο-νόμου"., δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος (για το ασφαλιστικό)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη