2 Δεκ 2009

Δικαίωση για την ομάδα των Γιαννιτσών που αποχώρησε

Με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Δικαστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΕΗF), σχετικά με την υπόθεση της αποχώρησης του σωματείου ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών από τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου «Challenge Cup» Γυναικών, δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό την προσφυγή της ΟΧΕ, αποφασίζοντας..

τον διετή αποκλεισμό με αναστολή του σωματείου από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο έτη, ενώ παρέμεινε το χρηματικό πρόστιμο.

Η ανωτέρω απόφαση της Δευτεροβάθμιας Δικαστικής Επιτροπής ((Arbitration Tribunal) της ΕΗF, αλλάζει την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κατά το μέρος που αναφέρεται στον 2ετή αποκλεισμό του σωματείου αφού ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στον ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ να συμμετάσχει κανονικά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το Ελληνικό σωματείο τιμωρείται με πρόστιμο για παραβίαση του Κανονισμού Αγώνων της EHF αφού αποχώρησε από την διοργάνωση . Η Επιτροπή όμως, αναγνωρίζει ότι η αποχώρηση αυτή βασίστηκε σε υπαρκτούς και σοβαρούς πολιτικούς λόγους που συνιστούν ιδιαίτερες συνθήκες και για τον λόγο αυτό ακυρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση για διετή αποκλεισμό μετατρέποντας την σε διετή αποκλεισμό με αναστολή.

Επίσης τονίζεται ότι η EHF, σε απάντηση προηγούμενης επιστολής καταγγελίας της ΟΧΕ για την υπόθεση αυτή (πριν την εκδίκασή της), είχε ενημερώσει την ΟΧΕ ότι εφ’ εξής στους αγώνες μεταξύ των δύο χωρών θα λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για αυτά τα θέματα.

--Η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών είχε αποχωρήσει από τους αγώνες του δεύτερου γύρου του Challenge Cup, που πραγματοποιήθηκαν (στις 2/10/2009) στην πόλη Πρίλεπ (Π.Γ.Δ.Μ.), μετά από προκλητική συμπεριφορά της γειτονικής γηπεδούχου ομάδας, που αφορούσε τη μη τήρηση των διεθνών συμφωνιών για την χρήση εθνικών συμβόλων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη