30 Δεκ 2009

Τι κρύβει η κυβερνητική επιμονή στην διαδικασία αποστολής βιογραφικών, αφού τελικά η επιλογή γίνεται με καθαρά κομματικά κριτήρια;


Ποιος ο λόγος επιμονής της κυβέρνησης (με την ανοχή(;) της αντιπολίτευσης) στην επιλογή των στελεχών διοίκησης μέσα από την αποστολή βιογραφικών; Αφού τελικά η επιλογή γίνεται (όπως πάντα άλλωστε γινόταν) με κομματικά κριτήρια;

Αυτό αναρωτηθήκαμε και κάποιος (πολύ αξιόλογο άτομο!) μας είπε το εξής σενάριο…
για απάντηση!

Όπως ξέρουν όλοι όσοι έχουν σπουδάσει ή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, οι μεταπτυχιακές σπουδές και τα διδακτορικά εκεί (σε αντίθεση με τι ισχύει στην χώρα μας) αποτελούν κάτι εύκολο (δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν δύο master και phd για παράδειγμα).

Έτσι τα τυπικά προσόντα των ευρωπαίων, είναι συγκριτικά κατά πολύ ανώτερα σε σχέση με τα αντίστοιχα των Ελλήνων επιστημόνων.

Ίσως δηλαδή…σε λίγα χρόνια οι θέσεις «κλειδιά» της Ελληνικής διοίκησης να είναι στα χέρια ευρωπαίων «επιστημόνων»!

Μόνο εμπόδιο η γλώσσα. Αλλά με σύμμαχο την οικονομική κρίση και γνώμονα τον έλεγχο της χώρας μας… ΟΛΑ μπορούν να συμβούν στην «ενωμένη Ευρώπη»!

Πως θα γίνει αυτό; Πολύ απλά. Με την αποστολή βιογραφικών για τις θέσεις αυτές σε «ανεξάρτητο» σύστημα μορίων τύπου ΑΣΕΠ.

Ελπίζουμε να είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας αυτά… ελπίζουμε!!

Σενάριο ή όχι…το διαβάσατε στο taxalia Το Νο1 blog της Μακεδονίας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη