7 Δεκ 2009

Επιστολές Ψωμιάδη για τους συβασιούχους

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ
ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εξαρχής τάχθηκε υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των συμβασιούχων έργου και των εργαζομένων με προγράμματα stage, απέστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον..
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση και στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Στις επιστολές του ο Νομάρχης εκθέτει λεπτομερώς τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που δημιουργείται λόγω της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο Νομάρχης ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την ανανέωση των συμβάσεων μέχρι το 2011 χωρίς προϋποθέσεις, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες και οργανικές ανάγκες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε προσωπικό, καθώς οι ελλείψεις ξεπερνούν το 60%. Επισημαίνει ότι η προτεινόμενη τροπολογία για το δικαίωμα παράτασης των συμβάσεων έργου ως τον Απρίλιο του 2010 είναι πρακτικά ανεφάρμοστη για όλες τις Νομαρχίες της χώρας, διότι το νομοσχέδιο επιτρέπει την ανανέωση μόνο εάν το 50% των οργανικών θέσεων ενός φορέα καλύπτεται σήμερα από συμβασιούχους, ενώ επιπλέον αποκλείει την κάλυψη διοικητικών ή γραμματειακών αναγκών.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, το κατατεθέν από τον αρμόδιο Υπουργό νομοσχέδιο δεν επιτρέπει την ανανέωση των συμβάσεων ούτε κατοχυρώνει τη μοριοδότηση των συμβασιούχων σε τυχόν προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη