13 Δεκ 2009

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στη ΝΔ. Ανοιχτά μιλάνε για δολιοφθορά στο στρατόπεδο της Ντόρας.

Δεν φαίνεται να περιμένει το συνέδριο η κυρία Μπακογιάννη για να έρθει σε ρήξη, αφού οι πρόσφατες εξελίξεις με την άρνηση της να αναλάβει τον τομέα του πολιτισμού και η διάσταση που πήρε το θέμα φαίνεται ότι θα επιταχύνει τις καταστάσεις.

Η δυσαρέσκεια που διαρρέουν οι στενοί της συνεργάτες έχει ως στόχο τη δημιουργία τετελεσμένων πριν το συνέδριο και βέβαια το θέμα δεν έχει να κάνει με τους “τομείς” αλλά με τους σχεδιασμούς της Ρηγίλλης για ΟΝΝΕΔ αλλά και ανατροπής δυνάμεων στο συνέδριο. Όλοι γνωρίζουν ότι το 40% είναι εύκολος στόχος για την Ντόρα που μπορεί να διεκδικήσει και παραπάνω μερίδιο, γι’ αυτό και οι επερχόμενες αποφάσεις που θα επηρεάσουν και την ΟΝΝΕΔ. Αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει η τ. ΥΠΕΞ αφού εάν ο νέος σχεδιασμός περάσει τότε θα χάσει τη δύναμη της και στο συνέδριο. Είναι βέβαιο πως δεν θα κάνει το ίδιο “λάθος” όπως έκανε με το να αποδεχτεί την πρόσφατη αλλαγή καταστατικού για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για σχίσμα αλλά είναι δεδομένο ότι αυτές οι αντιδράσεις αποσκοπούν στο να πιέσουν την άλλη πλευρά για να μην προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες μετατροπές εν όψει συνεδρίου. Εάν παρ’ όλα αυτά προχωρήσουν, δεν πρέπει να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη