16 Δεκ 2009

Ούτε βομβαρδισμένη να ήταν η περιοχή, στα Χανιά!

Εικόνες που θυμίζουν τις παλιές κακές εποχές που γνώρισε ο νομός μας με αποκορύφωμα τη γερμανική κατοχή από βομβαρδισμούς πολλών περιοχών, απαθανατίσαμε χθες, στην...
πανέμορφη παραλία των Απτέρων με μια εγκαταλειμμένη πρώην τουριστική επιχείρηση, η οποία, έχει μετατραπεί σε στέκι φιλοξενίας άτυχων ή εξαρτημένων ανθρώπων!

Τα λόγια είναι περιττά όταν υπάρχουν εικόνες με καταστάσεις ντροπής που υπάρχουν στον τόπο μας όπως αυτές που ενδεικτικά φωτογραφίσαμε και προβάλλουμε, από μία περιοχή που ενώ έπρεπε να ήταν καθρέπτης για διαφήμιση, θυμίζει βομβαρδισμένη πολιτεία. Οι πολλοί “ένοικοι” που έμεναν και εκδιώχθηκαν πρόσφατα από τις αρχές, αρχίζουν να επιστρέφουν στην ιδιοκτησία με τους πολλούς κληρονόμους, αφημένη στην τύχη της. Ένας προβληματισμός, λοιπόν, που απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους πρέπει να δρομολογηθεί προς επίλυση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μέσα στα χαλάσματα, λοιπόν, συναντήσαμε σήμερα έναν όλο κι όλο ταλαίπωρο αλλοδαπό χωρίς δουλειά, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και ρεύμα να επαναλαμβάνει με σπαστά ελληνικά, τις λέξεις: “φίλος, φίλος, πεινάει..”!

Ρεπορτάζ: Γιάννης Η. Κάκανος

www.yanniskakanos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη