5 Δεκ 2009

Αλέξης, Μουντιάλ, αεροβόλα, Αθηνής, Κούγιας κλπ.

Α όπως αεροβόλο. Οι καταγγελίες του Παναθηναϊκού και του Τζόρβα είναι άκρως σοβαρές, αποδεικνύονται πλέον και ιατροδικαστικά άρα δεν μιλάμε πλέον...

απλά για βία αλλά για εγκληματική ενέργεια. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Β όπως βαθμούς. Σε όμιλο με Αργεντινή, Νότια Κορέα και Νιγηρία προφανώς μπορούμε. Αν προσωπικά με ανησυχεί κάτι είναι η πρεμιέρα και κόντρα σε ασιατικές ομάδες μας κόβω ολίγο τι χλωμούς (θυμηθείτε με την Ιαπωνία στο Συνομοσπονδιών, το 2005).


Γ όπως Γρηγορόπουλος, ο γνωστός μικρός Αλέξης που σαφώς έχασε άδικα και άδοξα τη ζωή του ένα χρόνο πριν αλλά γιατί πρέπει στις ειδήσεις να μας θυμίζουν την επέτειο; Επειδή μυρίζει ξυλίκι με τα ΜΑΤ; Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτα φέτος, ακριβώς επειδή οι Αρχές (βάλτε όποιες θέλετε) ξέρουν τι και πώς να το κάνουν, όπως έγινε με το φετινό Πολυτεχνείο (όπου δεν έγινε τίποτα).

Το όνομα «Αλέξης Γρηγορόπουλος» το ξέρετε οι περισσότεροι. Το όνομα «Στάθης Λαζαρίδης»; Να μαντέψω πως όχι; Είναι ο αστυνομικός που παραμένει ακόμη σε κώμα μετά την ενέδρα στα Ζωνιανά. Αραγε ο Ελληνας, που επαναστατεί και αντιδρά σε οτιδήποτε, θα διαδηλώσει ποτέ για τον Στάθη; Προφανώς και όχι επειδή αφενός είναι μπάτσος κι αφετέρου δεν έγινε στα Eξάρχεια… (συνεχίζεται στο «Ε»).


Δ όπως δελτίο ειδήσεων. Μάλιστα άκουσα το «έθεσε υποψηφιότητα και ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος… Τζωρτζάκης!». Και μάλιστα όχι σε δελτίο κρατικής τηλεόρασης!


Ε όπως ειρηνική διαδήλωση, η οποία (σε συνέχεια του «Γ») μπορεί να φέρει ένα κέντρο της Αθήνας τίγκα στον κόσμο και να περαστεί το μήνυμα που πρέπει.


Ζ όπως Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο οποίος εξακολουθεί να ακούει τα εξ αμάξης από συναδέλφους-θαυμαστές του Βραζιλιάνου μέσου Αμπαλος. Η χρησιμότητά του είναι εμφανής στον Παναθηναϊκό, πρέπει να αποδεικνύει… τι, κάθε φορά. Για να καταλάβω. Άλλο το αναλύω το πώς παίζει μια ομάδα κι άλλο το «ο Ζιλμπέρτο περπατάει ρε φίλε». Πες το και σε κάνα άλλο διεθνή Βραζιλιάνο, να πέσει το γέλιο της αρκούδας.


Η όπως Ηλιόπουλος. Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο τελευταίος κρατούμενος του Δεκέμβρη που απελευθερώθηκε μετά από 49 ημέρες απεργίας πείνας και θεωρεί ότι το δικό του παράδειγμα είναι «μία απόδειξη ότι όσο υπάρχουν κοινωνικοί αγώνες, το κράτος εκδικείται», όπως λέει στους «Πρωταγωνιστές» του MEGA.



Θ όπως Θέρον, Σαρλίζ Θέρον. Αν κάνουμε γκάλοπ στο blog, υπάρχει περίπτωση να επιλέξετε άλλη ως κορυφαία… (βάλτε εσείς τι κορυφαία!);


Ι όπως ιστορία. Η οποία ιστορία γράφεται από τους πρωταγωνιστές και όχι τους απόντες. Θυμηθείτε το…


Κ όπως Κούγιας, Αλέξης Κούγιας. «Για 15.000 ευρώ στον Άγιο Δημήτριο δεν ανέβηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα μια κατηγορία. Πρέπει κάποια στιγμή, αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, να αλλάξουν το ποδόσφαιρο και να το κάνουν διασκέδαση» είπε ο Αλεκάν αναφορικά με τα στημένα ματς. Μάλιστα… Ας το δεχθούμε. Αποδείξεις υπάρχουν; Πώς; Όχι; Αλλά το να λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει είναι νόμος, έτσι;


Λ όπως Λιονέλ Μέσι. Μιλώντας προ ετών με στέλεχος της ενδεκάδας που αντιμετώπισε την Αργεντινή, τον Ιούνη του ’94 στη Βοστώνη, μου έλεγε πως «ως το ημίχρονο βλέπαμε Μαραντόνα, Κανίγια και Μπάλμπο με δέος, δεν παίζαμε, παρακολουθούσαμε». Ελπίζω ο Βύντρα και ο Αβραάμ να αφήσουν το δέος για αργότερα.


Μ όπως Μπέος, Αχιλλέας Μπέος: «Όταν σε ένα ματς παίζονται κατά μέσο όρο 100.000 ευρώ και στο Θρασύβουλος-Τρίκαλα παίζονται 500.000 ευρώ, κάτι συμβαίνει. Αν θέλει κάποιος να τα οικονομήσει κάποιος μέσω του ποδοσφαίρου, πρέπει να συμβάλουμε για να μη συμβεί αυτό» είπε ο Αχιλλεύς. Να συμβάλουμε πώς; Αφού αυτοί που τα κονομάνε από το ποδόσφαιρο είναι οι μπουκ και οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Πλέον.

Πάνε αυτά που ξέραμε, με τις γνωστές τριάδες (π.χ. 8η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου-Δόξα Δράμας 1-2, 9η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-Καστοριά 1-2, 10η αγωνιστική: Καστοριά- Ολυμπιακός Βόλου 2-3).

Αλήθεια, μεσιέ, στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου τι έγινε, θα μας πει κανείς;


Ν όπως Ντιέγο Μαραντόνα. Στο άκουσμα της κλήρωσης μου ήρθε ξανά στο μυαλό η εικόνα, τον Ιούνη του ’94, στο τρίτο γκολ, που πάει ουρλιάζοντας προς την κάμερα. Τρομάξαμε όσοι το βλέπαμε, ανατριχιάσαμε. Λίγα 24ωρα μετά καταλάβαμε πως το ουρλιαχτό οφειλόταν στα ναρκωτικά και όχι στο πάθος του για μπάλα…



Ξ όπως ξέσπασμα. Διαβάζω (και επικροτώ) στο newstime.gr: «Απάντηση σε όσους τον έχουν χαρακτηρίσει “σαμαρικό” επειδή πριν την 29η Νοεμβρίου “χτυπούσε” την Ντόρα Μπακογιάννη κι επειδή απέσπασε μια μίνι συνέντευξη από τον Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα το βράδυ, έσπευσε να δώσει από τη “Ζούγκλα” της Πέμπτης ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. “Αυτά τα κέντρα εξουσίας τα οποία θεωρούσαν ότι έχουν τον έλεγχο των αρχηγών των κομμάτων, των πολιτικών και των ηγετών ψόφησαν”, είπε ο δημοσιογράφος με περισσή αυτοπεποίθηση και μάλιστα έκανε αναφορά σε ιστορικές εφημερίδες. Δεν ξέρουμε αν ο Μάκης θα υποστηρίξει τον Σαμαρά στο μέλλον αλλά το σίγουρο είναι πως δεν πείθει με τις εκρήξεις δημοσιογραφικού ηρωισμού. Αν κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέπτη, θα καταλάβει πως ένα “κέντρο εξουσίας” στη χώρα μας, μεγάλο και βρώμικο, δυστυχώς γράφει ” Μάκης, ο Δημοσιογράφος με Δ κεφαλαίο”».


Ο όπως ΟΠΑΠ. Ο Οργανισμός δεν αφήνει εκτός κουπονιού ματς επειδή είναι στημένα. Μακάρι να ήταν, θα κατέβαζε πολύ τις αποδόσεις (όπως στα ιταλικά ματς του Απριλίου και του Μαΐου), θα τα πρόσφερε σε τετράδες και θα καθάριζε. Τα αφήνει επειδή είτε υπάρχουν υπόνοιες είτε επειδή δεν έχει απόλυτα ασφαλή ενημέρωση.


Π όπως Πανιώνιος. Δυστυχώς πλέον τα ρεπορτάζ έγκυρων ξένων φυλλάδων αναφέρουν εκτενώς πως η UEFA… ξύπνησε για τα στημένα ματς μετά το περιβόητο ματς του Πανιώνιου με την Ντινάμο Τιφλίδας. Και ούτε μια επίσημη αντίδραση από τη Νέα Σμύρνη…


Ρ όπως ρίσκο. Ο Ρεχάγκελ οφείλει να δείξει ρίσκο στην προετοιμασία, δεν μπορώ να μας φανταστώ με πέντε στην άμυνα και τρία αμυντικά χαφ κόντρα στους Νοτιοκορεάτες ή τους Νιγηριανούς.


Σ όπως στημένο. Στημένο δεν είναι ένα ματς επειδή «φορτώθηκε» πολύ ένα σημείο του (βλ. και «Τ»). Θα σας πω το εξής: Πέρυσι φίλος που εργάζεται σε ΠΑΕ Β’ Εθνικής μου σφύριξε ένα ματς στημένο, ως και ο διαιτητής υποτίθεται ότι ήταν στο κόλπο «για να τα πάρουμε από τους μπουκ», όπως έλεγε. Καταλήξανε στο «Χ», και μάλιστα με over (2-2), σημείο που είχε φορτωθεί τόσο πολύ ώστε τη μέρα του ματς η απόδοση να πέσει στο 1,70! Το ματς πήγε στο 3-0, όσοι παρασύρθηκαν (εγώ, ευτυχώς, όχι) σπρώξανε τα λεφτάκια τους και στο τέλος οι μπουκ ήταν πλουσιότεροι.


Τ όπως Τβέντε (σε συνέχεια του «Σ»). Η οποία Τβέντε την Τετάρτη υποδεχόταν τη Φενερμπαχτσέ για το Europa League, σε άσο που είχε «φορτωθεί» από νωρίς, δίνοντας την ευκαιρία στους απανταχού παρλαπίπες και παρλαγράφοντες να καταλήξουν στο αυθαίρετο συμπέρασμα της νίκη των Ολλανδών. Για την ιστορία, έληξε 0-1.

Απλά και όμορφα: επειδή ένας άσος «φορτώνεται» δεν σημαίνει ότι θα επαληθευθεί, άλλωστε τις πληροφορίες για τα φορτώματα δίνουν οι ίδιοι οι μπουκ! Σεμνά…


Υ όπως υποβάλλω παραίτηση. Ο Παντελής Αθηνής, εν τω προκειμένω. Μήπως επειδή κάτι ξέρει (για τον Κοζώνη); Μήπως, λέω…


Φ όπως Φλόριντα, όπου βρίσκεται (ή, έτσι λέει τουλάχιστον) ο Νοτιάς. Αν, επί παραδείγματι, έχω ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και ενδιαφερθεί κάποιος να το αγοράσει που μένει στην Κηφισιά, θα πάω να τον βρω κι ας έχω άδειες τσέπες; Αρα δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός…



Χενκ όπως Χενκ τεν Κάτε. Όταν ως τη 10η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός είχε μια ισοπαλία και μόνο νίκες, ο Ολλανδός είχε γίνει «καλός προπονητής», τώρα με δύο τρία στραβά ματς βγήκαν τα… σαλιγκάρια. Που είχαν βγει και τον Αύγουστο μετά την Πράγα; Μα ποιος μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά πλέον;


Ψ όπως ψήφοι. Ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο δεύτερος μετά τον… Μπάγεβιτς που απέδειξε ότι μπορείς να δημιουργήσεις έριδες αλλά στο τέλος επιστρέφεις θριαμβευτής!


Ω όπως ωραία. Ποια; Τα πρωτοσελίδα με τον Αντριάνο, σύντομα θα έχουν Ντέιβιντ και Ρομπέρτο Κάρλος αλλά ο Ολυμπιακός χρήζει ουσιαστικής ενίσχυσης, όχι ονόματα που έρχονται για τα τελευταία ένσημα ή κάνουν νέα αρχή.


http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/279
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη