3 Δεκ 2009

Ο Δήμος Κομοτηνής, θα πληρώσει δύο φορές το ίδιο έργο!

Μας ενημερώνει το http://paremvasikomotini.blogspot.com/
Το αποτέλεσμα διαγωνισμού ενώ ακυρώθηκε από τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Σταμάτη, αγνοήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής!
-Δύο φορές ο Δήμος αγνόησε αποφάσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ και είναι έκθετος στον …

νόμιμο ανάδοχο του έργου!
-Στην πρώην Καπναποθήκη, γίνονται … καπνός τα χρήματα των δημοτών!

Προχθές Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης δηλώσει δημοσίως:
«Μελετούμε ο δημότης, η κάθε επιχείρηση, ο κάθε επαγγελματίας, σε κάθε Δήμο να έχει όχι μόνο της πρόσβαση που δικαιούται, αλλά και έναν αποτελεσματικό διαμεσολαβητή, όταν ταλαιπωρείται. (Για αυτό μια από τις πρωτοβουλίες μας θα είναι ο Συνήγορος του Δημότη και ο Συνήγορος της Επιχείρησης στο Δήμο και στην Περιφέρεια)…»
Αν ο Συνήγορος του Δημότη και του Επιχειρηματία στον Δήμο υπήρχε σήμερα, τότε θα … έσκιζε τα πτυχία του με αυτό που συνέβη στον Δήμο Κομοτηνής!!!
Μία απίστευτη ιστορία λοιπόν, που δείχνει την κακοδιοίκηση και τη σπατάλη του δημοτικού χρήματος, αποκαλύπτει σήμερα η Παρέμβαση.
Πρόκειται για το έργο της μετατροπής της παλιάς Καπναποθήκης σε πολιτιστικό κέντρο, το οποίο τελικά αναμένεται να πληρωθεί … δύο φορές!
Μία στον εργολάβο που παρανόμως υλοποιεί το έργο και μία στον εργολάβο που νομίμως θα έπρεπε να το πάρει από την αρχή!

Η ιστορία…

Στις 29 Μαΐου του 2009, γίνεται στο Δήμο Κομοτηνής ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Διαμόρφωση κτηρίου πρώην καπναποθηκών σε πολιτιστικό κέντρο». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 362.000 Ευρώ!
Με το άνοιγμα των προσφορών, προκύπτει ότι μία εταιρεία της πόλης, κατέθεσε προσφορά 50,42% ενώ η δεύτερη καλύτερη ήταν με προσφορά 43,35 %.
Σύμφωνα όμως με την ίδια την προκήρυξη του διαγωνισμού, η πρώτη προσφορά θα έπρεπε να απορριφθεί, γιατί στον φάκελο, δεν υπήρχε ασφαλιστική ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ!
Παρ΄ όλα αυτά, η επιτροπή δίνει το έργο στην πρώτη εταιρεία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη