30 Δεκ 2009

Ναι, ακριβώς αυτό ζητάμε κύριε Γκρούεφσκι !

Νέα αναχώματα στην εξεύρεση λύσης όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων βάζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι..

«οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει η Ελλάδα προς εμάς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από καμία κυβέρνηση στη “Μακεδονία” τα επόμενα 100 χρόνια!»

Κληθείς να διευκρινίσει ποιοι είναι αυτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις, ο πρωθυπουργός της γείτονος είπε ότι «η Ελλάδα ζητεί ανοιχτά να αλλάξουμε όχι μόνο την ονομασία της χώρας μας, αλλά και τον προσδιορισμό της εθνικής μας ταυτότητας και γλώσσας».
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!
Ναι, ακριβώς αυτό ζητάμε !!!! Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ.
Για να τελειώνουμε και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Kαι γλώσσα έχετε και εθνική ταυτότητα έχετε και αξιοπρέπεια έχετε και ιστορία έχετε και πολιτισμό έχετε, αλλά δεν είναι μακεδονικά ! Σας το λένε οι ακαδημαϊκοί σας. Ακούστε το επιτέλους κι αφήστε τον ηλίθιο εθνικισμό, με τον οποίο δηλητηριάζετε τις σχέσεις των δύο χωρών.
Μάλιστα, ο κ. Γκρουέφσκι πρόσθεσε ότι οι «αξιώσεις» αυτές από ελληνικής πλευράς αναφέρθηκαν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου (μπράβο στον Έλληνα Πρωθυπουργό !) στις συναντήσεις που είχαν μεταξύ τους. «Ανέφερα στον κ. Παπανδρέου ότι τέτοιοι όροι και προϋποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από καμία κυβέρνηση στη Μακεδονία τα επόμενα 100 χρόνια» σημείωσε.

Σε παρατήρηση για το αν τα πράγματα στη διεθνή διπλωματία και στις σχετικές διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας είναι τόσο απλοϊκά όπως τα περιγράφει, είπε ότι στην περίοδο αυτή ο χαρακτήρας των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας περιορίζεται σε ένα «άσπρο-μαύρο» σκηνικό.

Αξιο μνείας είναι, επίσης, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν διακρίνει κάποια διαφορά στις θέσεις μεταξύ του νυν πρωθυπουργού της Ελλάδας και του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή όσον αφορά το θέμα της ονομασίας. Τέλος, επανέλαβε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία τροποποίηση του Συντάγματος με στόχο την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη