16 Δεκ 2009

Πώς είναι η ζωή στα Σκόπια;

"Απάντηση" στο άρθρο του "Νικόλα", που δημοσιεύτηκε στο Antinews και το αναδημοσίευσε το taxalia (εδώ), δίνει ο φίλος μας Κ.Κ. που ζει στα Σκόπια :

Νικόλα,
Ας ξεκινήσω από το τέλος…
1)……για μία πραγματικά φοβερή έκθεση του Salvador Dali που ήταν σε εξέλιξη στα Σκόπια … Μην μας τρελάνεις ! τα έργα του εδώ , ηταν το 1/10 από τα έργα του. Ήμουν στην έκθεση μαζί με Σκοπιανούς οι οποίοι και έπαθαν πλάκα από την φτώχια …….που είχε η έκθεση…. Μήπως υπερβάλεις???
2) …..Ο έλεγχος γίνεται σε...
πολύ γρήγορο ρυθμό (εμείς οι Έλληνες όπως και έκανα μπορούμε να εισέλθουμε στην χώρα μόνο με την αστυνομική μας ταυτότητα)…… Ναι μια ώρα είναι πολύ γρήγορος ρυθμός, αν είχες ρολόι θα το έβλεπες….
3) H πόλη έχει μεγάλους δρόμους,( έλα ρε Νικόλα.. η Καβάλα έχει πολύ μεγαλύτερους και καλύτερους) άνετους ποδηλατοδρόμους,( ναι στο 1/10 της πόλης) αρκετό πράσινο ( πολύ σωστό) και πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις όλων των επιπέδων και τομέων επιχειρηματικότητας σε κεντρικά σημεία της πόλης.(Νικόλα, το 1998 πήγες στα Σκόπια η το 2009?. Γιατί αν είναι το 2009 , μάλλον δεν πήγες στα Σκόπια, κάπου μπερδεύεσαι….-στα Σκόπια ζω , μην με τρελαίνεις!!!!).
4) … Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο προσεκτικά οδηγούν ( έλα ρε Νικόλα, άσε τις μπούρδες.. σιγά μην οδηγούν οι Σκοπιανοί προσεκτικά. Καλλίτερα οδηγούν οι Τούρκοι.) ….και πως σταματάνε όλοι στις διαβάσεις των πεζών. ( εδώ έχεις δίκαιο…τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και πάντα ενάντια στους οδηγούς, οι δε πεζοί κάνουν βόλτα στον δρόμο –διάβαση- ο ένας πίσω από τον άλλον –μαζοχισμός-.
5) ……….. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος όπως ντύνεται σου θυμίζει πως είσαι ακόμα στην δεκαετία του 90 καθώς οι μεγάλες πολυεθνικές ρούχων δεν έχουν ακόμα “πατήσει πόδι” στα Σκόπια.( πλάκα μας κάνεις??? Που είναι η Ελληνικές επιχειρήσεις που είδες????) Ας είναι ο μισθός της χώρας γύρω στα 200 ευρώ ο κόσμος τα βγάζει πέρα ( του κέρασες η σε κέρασαν? Απάντα ειλικρινά…) …. αν αναλογιστεί κανείς πως το κόστος διαβίωσης όπως μου είπαν δεν έχει ανέβει. Μερικά παραδείγματα είναι το φαγητό για 4 άτομα σύνολο 12 ευρώ,( που??? Γιατί εγώ πληρώνω για 2 άτομα 25 ευρώ????) το ποτό σε ένα από τα καλύτερα club της πόλης στα 2 ευρώ και οι τιμές σε super market πολύ γνωστής Ελληνικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται εκεί σε τιμές που λες γιατί να μην τις είχαμε και στην Ελλάδα.( πες μου και άλλα!!! 12 (δώδεκα χρόνια εδώ πως δεν τα ανακάλυψα????).
6) κατά τα άλλα …το 70% που πήρε ο Γρουεβσκη τα λέει όλα. Μην εξαπατάσαι …αυτοί που ‘γνώρισες’ πιθανόν να ανήκουν στο 30%. Ίσως και να μην κατάλαβες καλά…Νικόλα…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη