6 Δεκ 2009

Γιατί αρρώστησε ο Ρεχάγκελ από τη νέα γριππη;

Στην συγκεκριμένη ανάρτησή σας, δεν απαντάτε σε ανάρτηση αναγνώστη ή μέλους της ομάδας taxalia, σε μια ερώτηση με προφασέστατη απάντηση, που δεν χρειάζεται ούτε επιστημονικές γνώσεις, ούτε κάποια ιδιαίτερη γνώση ιατρικής φύσεως. http://taxalia.blogspot.com/2009/12/blog-post_4084.html
Η απάντηση είναι απλή:
Το εμβόλιο, από την στιγμή που το παίρνεις, για να 'δράσει' στο οργανισμό, δηλαδή μέχρι να ενεργήσει το στέλεχος του ιού Η1Ν1, πρέπει να περάσουν 10 μέρες με δύο εμβομάδες. Μετά από αυτό το διάστημα, παρέχει προστασία για τουλάχιστον 4 εβδομάδες (κατά 90%, ενώ το εμβόλιο για τις εγκύους κατά 70%). Μετά τις τέσσερις εβδομάδες η προστασία από το ιό εξασθενεί και ίσως απαιτήται και δεύτερη δόση.
Στην χώρα από την οποία προέρχομαι, το Καναδά, αυτά τα πράγματα είναι γνωστά στους πολίτες, σε αντίθεση με την Ελλάδα υπάρχει άγνοια για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Πληροφοριακά, έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα το 40% του πληθυσμού (άτομα σε ευπαθείς ομάδες, έγγυες, παιδιά και υγιή άτομα) ενώ από την αλλεργία στο εμβόλιο έχει πεθάνει ένα άτομο και σχεδόν 45 άτομα εμφάνισαν συμπτώματα προσωρινής φύσεως. Αυτά που αναφέρθηκαν γενικά στις ελληνικές ειδήσεις ήταν άστοχα και ανακριβή.
Η παρτίδα των 150,000 εμβολίων, μετά τις αλλεργικές αντιδράσεις αποσύρθηκε, ενώ ο θάνατος δεν έγινε στο Κεμπέκ όπως είπανε, αλλά σε άλλη επαρχία και από αλλεργικό σοκ σε συτατικά του εμβολίου, και ο ίδιος ο ασθενής (γιατρός στο επάγγελμα) δεν γνώριζε ότι είχε αλλεργία (στο αυγό). Με την άγνοια, δημιουργείται πανικός και σύγχυση στο πληθυσμό, και τέτοιες άστοχες ερωτήσεις δεν βοηθούν την πληροφόρηση στο κοινό, ως πηγή ενημέρωσης που είναι το παρόν ιστολόγιο.
Χρήστος Παχής
Μόντρεαλ, Καναδάς
....
σημείωση taxalia: Δεν απαντήσαμε γιατί απλά δεν ξέραμε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη