2 Δεκ 2009

"Σκίζουν" οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (UNIVERSITY OF MACEDONIA) είναι ένα από τα 3 πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης (τα άλλα δύο είναι το Αριστοτέλειο και το Διεθνές-μην αγχώνεστε αν δεν το ξέρετε!). Τα τελευταία χρόνια οι φοιτητές του, κατακτούν πρωτιές σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Γίνεται σοβαρή δουλειά, που φέρνει το πανεπιστήμιο κάθε χρόνο και πιό ψηλά στην εκτίμηση της Ακαδημαϊκής κοινότητας.
Εμείς, συγχαίρουμε και τα παιδιά και τους διδάσκοντες, αλλά και τους διοικούντες, που καταφέρνουν να ξεφύγουν από τη γενικότερη μιζέρια της δημόσια παιδείας.

Πραγματοποιήθηκε ο πρωτότυπος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2009» σε συνεργασία της...

Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με φορέα υλοποίησης το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στη δημιουργία καινοτόμου λογισμικού από φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (AEI/TEI), καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με αντικείμενο την Ψηφιακή Προστασία του Περιβάλλοντος στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Οι φοιτητές Νικόλαος Μπεζιργιάννης και Σιδηροπούλου Αικατερίνη του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμμετείχαν και πήραν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό με το λογισμικό πακέτο «EcoTruck» . Το EcoΤruck είναι μια online εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού που απευθύνεται σε εταιρίες ή σε απλούς πολίτες που επιθυμούν να ανακυκλώσουν ή να διαθέσουν χάρτινη ύλη προς επαναχρησιμοποίηση. Στόχος του είναι η συλλογή της ανακυκλώσιμης ύλης να γίνεται αποδοτικότερα από τα φορτηγά των δήμων και με φιλικότερο τρόπο προς το περιβάλλον . Τα φορτηγά αξιοποιώντας την τεχνολογία 3G και GPS γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τις εταιρίες από τις οποίες θα πρέπει να γίνει παραλαβή της χάρτινης ύλης,αλλά και την κίνηση που υπάρχει σε κάθε δρόμο . Έτσι δημιουργείται ένα πλάνο του βέλτιστου δρομολογίου (μικρότερος χρόνος , μικρότερο κόστος ) για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους .

Οι φοιτητές της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής κέρδισαν εκτός από το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού και το έπαθλο των 6.000 ευρώ ,το οποίο θα τους απονεμηθεί στις 14 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.

Επιπλέον, από το XIRAFIA.GR θα γίνει προώθηση και προβολή των λογισμικών πακέτων που θα βραβευθούν.


Άλλα λογισμικά πακέτα που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό είναι τα εξής :

2ο βραβείο : «e-Receipt»
Συμμετέχοντες: Κυριάκος Τούμπας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ευριπίδου Βαλεντίνος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής.

3ο βραβείο : «e-cology»
Συμμετέχοντες: Σαράντης Μακούδης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων και Κωνσταντίνος Καρακατσιώτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Έπαινος απονεμήθηκε στους εξής φοιτητές :
· Γεώργιος Πρέκας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
· Ορθόδοξος Κηπουρίδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
· Μάριος Στίκα, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Εφαρμογών πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία.www.teikoz.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη