28 Ιαν 2010

Κυκλοφοριακό blackout αύριο από κινητοποιήσεις των ΚΤΕΛ


Με αίτημα τη χρήση του παραλιακού άξονα Λάρισας, από το στόλο των λεωφορείων, θα προσέλθουν στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για αύριο (12μ.μ.) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, Θεσσαλίας και Φθιώτιδας.

Σε περίπτωση που, για δεύτερη φορά, η απάντηση που θα εισπράξουν θα είναι αρνητική, ...θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση για κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης αποφασίστηκε πορεία των λεωφορείων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Θεσσαλίας και Φθιώτιδας, στη διαδρομή Λάρισα-Πλατύκαμπος-παράλια Λάρισας- Ραψάνη- Θεσσαλονίκη και των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Κεντρικής Μακεδονίας στη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Βέροια- Κοζάνη- Σαραντάπορο- Λάρισα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφοριακού «μπλακ αουτ».

Σε χθεσινή σύσκεψη, στη Θεσσαλονίκη, εκπροσώπων των ΚΤΕΛ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Κεντρικής Μακεδονίας συζητήθηκαν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το κλείσιμο των Τεμπών και της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τα ΚΤΕΛ και συμφωνήθηκαν τρόποι αντίδρασης σε περίπτωση που η δεύτερη σύσκεψη στην Περιφέρεια δεν δώσει λύση.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνάντηση αυτοκινητιστών με την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας, η τελευταία απέρριψε το αίτημα για χρήση, από τα λεωφορεία των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, του παραλιακού άξονα του νομού Λάρισας καθώς «με βάση σχετική απόφαση του συντονιστικού οργάνου, που συγκροτήθηκε μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, ο συγκεκριμένος δρόμος χαρακτηρίζεται επισφαλής και δεν είναι ικανός να σηκώσει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο». Δεσμεύτηκε ωστόσο, να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Για αύριο Παρασκευή έχει οριστεί νέα σύσκεψη σε επίπεδο Περιφέρειας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γ. Οικονομίδη, και των εμπλεκομένων φορέων όπου θα εξεταστεί το ζήτημα.

«Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση σχετικά με το αίτημα για χρήση του παραλιακού δρόμου του νομού Λάρισας. Σε διαφορετική περίπτωση θα υλοποιηθεί η απόφαση για κινητοποιήσεις» σχολίασε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημ. Κολυνδρίνη.

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης, λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσσαλίας και Φθιώτιδας θα ξεκινήσουν πορεία-διαμαρτυρίας ακολουθώντας τη διαδρομή Λάρισα- Πλατύκαμπος- παράλια Λάρισας- Ραψάνη- Θεσσαλονίκη ενώ την ίδια ώρα διαφορετική πορεία διαμαρτυρίας στη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Βέροια- Κοζάνη- Σαραντάπορο- Λάρισα θα ξεκινήσουν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι η επιβατική κίνηση από το Βόλο προς τη Θεσσαλονίκη έχει μειωθεί κατά 85% και η αντίστοιχη προς την Αθήνα περιορίστηκε στο 50%, της συνηθισμένης. Αντιπροσωπεία ιδιοκτητών λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ των Θεσσαλικών νομών και του νομού Φθιώτιδας, έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία Λάρισας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη ζημιά που υφίστανται από το κλείσιμο της εθνικής οδού στα Τέμπη.
Πηγή: ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη