15 Ιαν 2010

Το καλοκαίρι πιάσατε μαγαζί στη Μύκονο για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων. Τι απέγινε κύριε Υπουργέ;


Απόσπασμα απο το Δελτίο τύπου της ΥΠΕΕ 28-7-2009
«..Στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος ελέγχων της ΥπΕΕ, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και σε επιχειρήσεις της Μυκόνου.
Μεταξύ αυτών που ελέγχθηκαν, ήταν και επιχείρηση, η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε εκδήλωση με γνωστούς καλλιτέχνες (κατάστημα ΝΑΜΜΟΣ, καλλιτέχνης ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ). Την εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με τα ΜΜΕ και...
δηλώσεις ατόμων που παραβρέθηκαν, παρακολούθησαν πάνω από 1.500 άτομα, κάθε ένα από τα οποία κατέβαλε ποσό 150 -250 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρίας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο από την εκδήλωση αυτή. Η ΥπΕΕ συγκέντρωσε όλα τα αναγκαία στοιχεία και απέστειλε στην επιχείρηση, σήμερα 12 Αυγούστου, έκθεση με το σύνολο των ευρημάτων. Η συγκεκριμένη έκθεση θα κοινοποιηθεί και στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να βεβαιώσει τα πρόστιμα και να διενεργήσει τακτικό έλεγχο για να καταλογίσει το σύνολο των προβλεπόμενων προστίμων. Ο τακτικός έλεγχος θα αφορά και τις προηγούμενες χρήσεις και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εφόσον διαπιστωθούν οικονομικές συναλλαγές τους με την εν λόγω εταιρία.»

Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.
Κι εμείς ρωτάμε απλά κ.Παπακωνσταντίνου: εισπράχθηκε, έστω ένα ευρώ, από την παραπάνω επιχείρηση;
Tην απάντηση την ξέρουμε φυσικά, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθείτε και να απαντήσετε εσείς, για να ανοίξει η συζήτηση για τα δικονομικά μέσα, τα οποία επιτρέπουν σε όσους χρωστούν πάνω από 100.000 ευρώ, να μην πληρώνουν ποτέ, τίποτε, ενώ επιβάλλουν σε όσους χρωστούν 30 ευρώ, να χάνουν το σπίτι τους αν δεν το πληρώσουν.
Καλά τα λόγια, αλλά καιρός είναι να απαντήσετε σε πρακτικά ερωτήματα. Εκεί που δυσκολεύεστε πολύ οι πολιτικοί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη