21 Ιαν 2010

ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ: "Ξαναζούμε και πάλι τις μέρες του σκληρού ΠΑΣΟΚ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για διαφάνεια, αξιοκρατία και νομιμότητα, αλλά αυτά φαίνεται ότι τα γράφουν «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» «οι ιθύνοντες» των ΕΛΤΑ.

Ξαναζούμε και πάλι τις μέρες του σκληρού ΠΑΣΟΚ με τις συνέπειες της απαξίωσης των συναδέλφων μας, που δεν...

είναι αρεστοί στο σύστημά τους.

Λύθηκαν όλα τα προβλήματα, που μας ταλανίζουν ως Οργανισμό και Κράτος και αρχίσανε πάλι τα ίδια.

Απροειδοποίητα χωρίς να σεβαστούν το κανονιστικό πλαίσιο της Υπηρεσίας προχωρούν σε ρυθμίσεις, που θίγουν και πάλι την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Κύριο όχημα για τις ενέργειές τους αυτές έχουν βρει, την απερίγραπτη δοτή μεταβατική Διοίκηση (;) , η οποία δεν έχει το θάρρος της παραίτησης αποβλέποντας σε περίεργα οφέλη.

Συγκεκριμένα, εκτός των άλλων, προχώρησαν στην αντικατάσταση του Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με τρόπο παράνομο και μη σύμφωνο με το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, όπου ρητά αναφέρεται ότι, η ανάθεση ισχύει μέχρι την προκήρυξη και την πλήρωσή της, για θέσεις ευθύνης που κενώθηκαν αιφνιδίως.

Καταγγέλλουμε

λοιπόν το Γενικό Διευθυντή Δικτύου Λιανικής του Οργανισμού μας, κ. Δημήτριο Κυριακίδη, γιατί ‘ελαφρά τη καρδία’ πρότεινε και υπέγραψε την απόφαση για την καρατόμηση του συναδέλφου Γιάννη Παπαχρήστου, από Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δίχως οι ενέργειές του να εδράζονται σε καμιά κανονιστική διάταξη του ΕΛΤΑ.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομείο μπορούμε να καταλάβουμε ποιος κρύβεται πίσω από τις ενέργειες του καταγγελλόμενου, γιατί μόνο τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ – ΕΛΤΑ είχαν την εύνοιά του, αφού τέτοια στελέχη αφορά αποκλειστικά η απόφασή του για την ανάθεση θέσεων ευθύνης Στάθμης Διεύθυνσης που κενώθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Προκαλούμε τον οποιοδήποτε γνωρίζει τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη να κάνει τη σύγκριση με το τι είχαμε και το τι μας προέκυψε.

Απαιτούμε από τον κ. Δημήτριο Κυριακίδη να μας ξεκαθαρίσει με ποια κριτήρια προχώρησε στην ενέργειά του αυτή, όσον αφορά την πόλη μας και τον προειδοποιούμε ότι, αν δεν αποκαταστήσει τη διαταραχθείσα τάξη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για πολύ καιρό θα μας βρίσκει μπροστά του.

Κύριε Κυριακίδη, όταν θα είστε στο δικό σας μαγαζί τότε να κάνετε του κεφαλιού σας, στον ΕΛΤΑ υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο που, είτε θέλετε, είτε όχι, είστε υποχρεωμένος να εφαρμόσετε.

Ο τσαμπουκάς «του παίρνω πάνω μου την ευθύνη των αναθέσεων», όπως προσχηματικά δηλώσατε στο Συμβούλιο Διεύθυνσης του Οργανισμού, να είστε σίγουρος ότι κοστίζει στον Οργανισμό και δεν σας τον επιτρέπουμε.

Εσείς, πιστεύουμε ότι έχετε και την υποχρέωση και τη δυνατότητα να επανορθώσετε.

Εμείς, καλούμε κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό ή πολιτειακό παράγοντα να παρέμβει , δηλώνοντας παράλληλα ότι θα προσφύγουμε , για την αποκατάσταση της νομιμότητας, στη Δικαιοσύνη.

ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη