1 Ιαν 2010

Πρωτοχρονιά στα Χανιά

Ρεπορτάζ:Γιάννης Κάκανος
Εκατοντάδες Χανιώτες μαζί και ξένοι στη Δημοτική Αγορά Χανίων υποδέχτηκαν το νέο έτος με το δήμαρχο Χανίων, δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους, το δήμαρχο Ανατολικού Σελίνου, το διευθυντή της ΔΗΠΕΧ και τον κληρικό που ευλόγησε τη βασιλόπιττα. Την εκδήλωση πλαισίωσαν δύο παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, το Λύκειο Ελληνίδων και ο Λαογραφικός Όμιλος καθώς επίσης η...
φιλαρμονική του Δήμου που έπαιζε τα κάλαντα.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ευχόμενος επεσήμανε τα εξής: “Μια χρονιά φεύγει και μια κρίσιμη έρχεται. Είναι μια χρονιά που όλοι θα αποδείξουμε αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Εγώ θέλω να ευχηθώ σε όλους το 2010 να είναι μια χρονιά ευτυχισμένη με ατομική και οικογενειακή ευτυχία, με αγάπη, ειρήνη και υγεία. Και όπως είπα και προηγουμένως, ο καθένας ας αποδείξει με τον δικό του τρόπο ότι θέλει και μπορεί να βοηθήσει τον τόπο του, να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του, να βοηθήσει την κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει όλοι να απαντήσουμε το 2010. Το 2010 που για εμάς τους αυτοδιοικητικούς είναι και μια χρονιά εκλογών και σε ότι με αφορά είμαι έτοιμος να διεκδικήσω για τρίτη φορά το δήμο Χανίων και να προσφέρω αυτά τα οποία μπορώ στους δημότες μου. Έχω πει ότι ένας από τους λόγους που με οδηγεί να διεκδικήσω τρίτη τετραετία είναι και το γεγονός ότι υπάρχουνε σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ανεξάρτητα λοιπόν, εάν προχωρήσει όπως όλοι ευχόμαστε ο Καποδίστριας νούμερο 2 ή αν δεν προχωρήσει σίγουρα η αυτοδιοίκηση έχει αναβαθμισμένο ρόλο, έχει πάρει περισσότερες αρμοδιότητες και πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούμε για να βοηθήσουμε τους πολίτες.”.

Κατάμεστη η πλατεία και οι δρόμοι με τον κόσμο να εύχεται ο ένας προς τον άλλο με αμοιβαίες αγκαλιές κάτω από το εκπληκτικό φως των διαφόρων πύρινων σχεδιασμών από τα συνεχώς εκτοξευμένα πυροτεχνήματα στον πολύχρωμο πλέον ουρανό με τον ερχομό του νέου έτους. Παραθέτουμε αρκετά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την υποδοχή του 2010 και τελειώνουμε με τις ακόλουθες προσωπικές ευχές: "Για να είναι καλή η χρονιά, επιβάλετε κοινός αγώνας παραμερίζοντας τον κομματισμό. Με τη δύναμη της αλήθειας, της αγάπης και της καλής σκέψης μπορούμε συλλογικά και υπεύθυνα να διορθώσουμε πολλά στην πατρίδα μας. Η βαθμολογία 3,8 από τη Διεθνή διαφάνεια κατά της διαφθοράς στη χώρα μας για το 2009 πρέπει ν' αλλάξει. Δεν μας τιμά. Χρόνια πολλά με υγεία και προόδους..".

Περισσότερες φωτογραφίες θα δείτε στο site μας: http://www.yanniskakanos.gr/


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη