25 Ιαν 2010

Ξεχασμένη και φέτος η Ημαθία από το πρόγραμμα χειμερινών αποδράσεων της Εργατικής Εστίας


Παρά τις διαμαρτυρίες μας των προηγουμένων ετών, ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας επιμένει να αγνοεί την… ύπαρξη της Ημαθίας όταν καταρτίζει τα προγράμματά του. Ούτε η ύπαρξη δύο χιονοδρομικών, ούτε οι αρχαιολογικοί μας χώροι μεταξύ των οποίων και η Βεργίνα, ούτε καν τα... υψηλά ποσοστά της καταγεγραμμένης ανεργίας στο νομό μας φαίνεται ότι αφορούν την διοίκηση του οργανισμού.

Η Ημαθία ως τόπος προορισμού είναι, εδώ και χρόνια, αποκλεισμένη από τα προγράμματα του Ο.Ε.Ε. και μόνο μετά από παρεμβάσεις έχει ενταχθεί κάποιες φορές εκ των υστέρων. Προφανώς για να μην χαλάσει αυτή η… παράδοση, η Ημαθία είναι, γι άλλη μια φορά, απούσα από το φετινό πρόγραμμα τριήμερων χειμερινών αποδράσεων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και αφορά το διάστημα από 5 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα αγνοεί επιδεικτικά τα χιονοδρομικά μας κέντρα, ενώ περιλαμβάνονται τέσσερα άλλα χιονοδρομικά της χώρας: Βελουχίου (Καρπενήσι), Παρνασσού (Αράχωβα), Πηλίου και Χελμού (Καλάβρυτα).

«Ήταν αναμενόμενο. Ξέραμε ότι φέτος θα γίνει πάλι έτσι», είπε στη «Μ» για τον αποκλεισμό της Ημαθίας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος. Σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο και ποτέ δεν έχει ενταχθεί εξ αρχής ο νομός μας κατά την κατάρτιση των προγραμμάτων, χωρίς να το ζητήσουμε και όσες φορές εντάχθηκε τελικά αυτό έγινε μετά από παρεμβάσεις (τοπικών βουλευτών κ.ά.). Προφανώς οι υπάλληλοι που καταρτίζουν τα προγράμματα κάνουν απλά αντίγραφα των προγραμμάτων των προηγουμένων ετών, σχολιάζει.


Και προσθέτει απογοητευμένος: «Κουράστηκα να πιέζω για το αυτονόητο». «Αυτοί στην Αθήνα δεν αλλάζουν», μας είπε όταν τον ρωτήσαμε σχετικά ο Νομάρχης κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης (φωτο), που ενημερώθηκε από τη «Μ» για τον αποκλεισμό της Ημαθίας και φέτος.

Όπως μας είπε, θα ενημερώσει άμεσα για το θέμα τους βουλευτές του νομού μας, ώστε να κάνουν ό,τι μπορούν, ενώ θα επιδιώξει και επικοινωνία με τον Ο.Ε.Ε. για να διατυπώσει τα σχετικά παράπονα. Να σημειώσουμε ότι, εκτός από τα προαναφερθέντα τριήμερα προγράμματα (που συνήθως εκπονούνται για τη χειμερινή περίοδο), ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας εκπονεί και 4ήμερα προγράμματα (συνήθως για την άνοιξη), όπως και 5ήμερα (συνήθως για το καλοκαίρι). Τα προγράμματα αυτά θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Θα πρέπει, λοιπόν, να ασκηθούν οι… καθιερωμένες πιέσεις, ώστε τα επόμενα προγράμματα να αφορούν και την Ημαθία.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη