28 Ιαν 2010

διαμαρτυρία στο Ασβεστοχώρι. Εικόνες και βιντεο

Αλλού τα τείχη γκρεμίζονται .....
.....στο Ασβεστοχώρι όμως κτίζονται νέα. Με τούβλα την αδιαφορία, την κοροϊδία, τον εμπαιγμό των γονιών και των παιδιών. "Νέο σχολείο στον Δήμο Χορτιάτη" αποτελεί πλέον το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο. Το λένε σίγουρα οι... ιθύνοντες μεταξύ τους και γελάνε μαζί μας.

Τους προηγούμενους μήνες όσο δημιουργούσαμε μια συνεχή αναστάτωση με τις κινητοποιήσεις μας κι ο αγαπητός μας Δήμαρχος έβλεπε μπροστά του τις εκλογές έτρεχε να δηλώσει ότι θα ικανοποιήσει όλα μας τα αιτήματα. Μόνο θάλασσα δεν υποσχέθηκε να μας φέρει στο Ασβεστοχώρι. Άλλωστε οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν και τίποτα. Ίσα - ίσα καταλαγιάζουν έστω προσωρινά τις διαμαρτυρίες και ροκανίζουνε το χρόνο. Και φθάσαμε σήμερα να είμαστε από εκεί που αρχίσαμε. Μη ξεχνάμε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα του νέου Καποδίστρια οπότε ο Δήμαρχός μας δεν ξέρει ακόμη αν έχει νόημα να μοιράσει νέες υποσχέσεις.

Στη χώρα που ζούμε ακόμη και σήμερα εν έτη 2010 το αν θα έχουν σχολεία τα παιδιά μας, το αν θα έχουν πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση με τις βασικές και θεμελιώδεις προδιαγραφές εξαρτάται από το πόσο οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν προσωπική ευαισθησία, ικανότητα και διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Κι ενώ από αυτά υπάρχει έλλειψη υπάρχει περίσσια υποκρισία.

Ακούμε τις δηλώσεις του αντινομάρχη παιδείας "οι γονείς έχουν δίκιο" και του Δημάρχου μας να "συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά μας κι αν διαπιστώσει ότι δεν υλοποιούνται τα αιτήματά μας θα προχωρήσει σε δυναμικές κοινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον" και αισθανόμαστε να υπάρχει ένα χαρτί στην πλάτη μας που γράφει πάνω "Κορόιδα!" και με μικρά γράμματα από κάτω "και τι έγινε; στο τέλος θα μας ψηφίσετε πάλι".


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη