28 Ιαν 2010

Ραντεβού ...του χρόνου

Η συνέχιση για δεύτερη εβδομάδα των αγροτικών κινητοποιήσεων, που εκδηλώνεται με το κλείσιμο εθνικών οδών, τον αποκλεισμό τελωνειακών και σιδηροδρομικών συνοριακών σταθμών και την καθημερινή αντιπαράθεση στα τηλεοπτικά παράθυρα, δημιουργεί.... μείζον πολιτικό και οικονομικό ζήτημα που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και υποθάλπτει την ανάπτυξη σοβαρότατων κοινωνικών συγκρούσεων.

Η αδυναμία έγκαιρης καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «... δεν υπάρχει κανείς λόγος για κινητοποιήσεις..» και ο προσχηματικός διάλογος στο Ζάππειο, οδήγησαν στην κλιμάκωση των αντιδράσεων του αγροτικού κόσμου. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα, προσερχόμενος προεκλογικά στη Σέρρες, υποσχέθηκε ενισχύσεις ύψους 1 δις €, συνέχιση των κοινοτικών ενισχύσεων και μετά το 2013, εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, προγράμματα για νέους αγρότες με αύξηση των Δημοσίων επενδύσεων καθώς και σειρά αφηρημένων μέτρων και παρεμβάσεων. Με όλα αυτά, που αλόγιστα υποσχέθηκε, δημιούργησε μη διαχειρίσιμες προσδοκίες.

Ακόμη και την ώρα αυτή συνεχίζεται η ανέξοδη παροχολογία δηλώνοντας με Δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ πως μέχρι το τέλος του 2010 θα δοθούν 5,4 δις (!) στους αγρότες, λησμονώντας ότι μόλις εχθές τοποθετήθηκε Γεν. Γραμματέα στο Υπουργείο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι σήμερα «λειτουργεί» χωρίς πρόεδρο, και το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» βρίσκεται καθηλωμένο και ανενεργό.

Η ιδιοτελής διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η υπεκφυγή και η εξαγγελία μέτρων χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που μπορεί και να ξεχαστούν στην πορεία, δεν λύνουν απολύτως κανένα πρόβλημα του αγροτικού κόσμου. Απλά ανανεώνουν το ραντεβού με τους αγρότες για τον επόμενο Ιανουάριο…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΓΚΟΛΕΜΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη