28 Ιαν 2010

Προς συζήτηση...

Λέει ο ανγνώστης ΠΕΛΙΑΣ:
Παρακαλώ να δημοσιεύσετε το παρακάτω κείμενο στο blog σας, καθώς είναι μεγάλο και δεν χωράει στα σχόλια:
1.- Θα αρχίσω με μία μνήμη απο το 1978. Σε μία συγκέντρωση πολιτικών μηχανικών για το πρόβλημα απο τον μεγάλο σεισμό πρευρίσκονταν και ο τότε ΥΜΑΘ κ. Μάρτης. Μετά απο...

ενημερωτικές συζητήσεις επι του θέματος του σεισμού κάποιος συνάδελφος λίγο πρίν απο το τέλος των συζητήσεων παρακάλεσε τον Υπουργό να δεχθεί χάρτη του Ισραήλ της εποχής εκείνης, τυπωμένο στις ΗΠΑ που έδειχνε το Ισραήλ με σύνορα, μέσα στα οποία βρίσκονταν η Κύπρος και η ... Κρήτη! Τον χάρτη αυτό παρέλαβε ο κ. Μάρτης. Η συνέχεια δέν έγινε γνωστή, έστω και άν τα μεταξύ συναδέλφων σχόλια ήταν ιδιαίτερα φορτισμένα. Πιστεύω ότι, ανάλογα θα είναι και τα δικά σας σχόλια, έστω και μετά την πάροδο 30 ετών απο τότε.

2.- Απο το Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ έφθασε πριν απο 15 χρόνια τουλάχιστον παραγγελία στον αείμνηστο καθηγητή των σιδηρών κατασκευων Π.Παναγιωτόπουλο στο ΑΠΘ να ασχοληθεί με τον Ι.Ν.Αναστάσεως του Σωτήρος, που είναι κτισμένος επάνω στον λόφο του Γολγοθά και όπου η κορυφή του λόφου και βάση του Τιμίου Σταυρού είχε "κατέβει" κατα αρκετά μέτρα απο το "πάρε πετραδάκι για το εικονοστάσιο στο σπίτι" απο τους πιστούς, που επι αιωνες φθάνουν, προσκυνούν και φεύγουν.

Είχαν αρχίσει να αποκαλύπτονται μέχρι και τα θεμέλια του Ναού και έτσι έπρεπε τα κατασκευαστικά μέτρα προστασίας να ληφθούν άμεσα. Καί έτσι και έγινε και μετά απο 1 1/2 μήνα με την βοήθεια των ιερέων και Παλαιστινίων εργατών το έργο ολοκληρώθηκε.

Μετά απο την ολοκλήρωση αυτή το Βατικανό κάλεσε την ομάδα του καθηγητού Παναγιωτόπουλου να πάει εκεί για να παρασημοφορηθεί.Το Φανάρι μεχρι σήμερα δέν έχει εκδηλωθεί εξ όσων γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι, 2 ώρες μετά απο την ανακοίνωση του Βατικανού, το Υπουργείο Πολτισμού του Ισραήλ έσπευσε να καλέσει σε παγκόσμιο τεχνικό συνέδριο με θέμα "επισκευές σε αρχαιότητες και αποκαταστάσεις ζημιών". Μερικούς μήνες αργότερα το συνέδριο έλαβε χώρα στην Ιερουσαλήμ, όπου παρουσιάσθηκαν πολλές εργασίες, αρκετές των οποίων με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Και ενώ όλα έβαιναν καλώς μέχρι την τελευταία ώρα, ο Πρόεδρος του πάννελ, εβραίος υπάλληλος του αρμοδίου υπουργείου κατα τον αποχαιρετισμό των συνέδρων είπε

το κράτος του Ισραήλ (!) απορεί πώς σήμερα οι Έλληνες εξακολουθούν ακόμα να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, ενώ έχουν την ωραιότερη θρησκεία της ιστορίας, το 12-θεο!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ

'Οχι ο ίδιος, ούτε το Υπουργείο και ο Υπουργός του, ούτε ο Σιωνισμός ούτε κάποιος άλλος ... Καππαδόκης. ΜΟΝΟ το κράτος του Ισραήλ!

Ξεσήκωσε αποχαιρετιστήριο θύελλα όπου έπεσαν και αρκετές σφαλιάρες απο του πλέον θερμόαιμούς.

3.- Πρίν απο 12 χρόνια επισκεπτόμαστε το Μόναχο σαν εκδρομείς γνωστού γραφείου ταξιδίων. Κυριακή μεσημέρι βρισκόμαστε στο κέντρο του Μονάχου μπροστά απο την Frauenkirche, την Μητρόπολη του Καθολικισμού στην Γερμανία όπου μαζί με ένα ιταλικό και ένα ολλανδικό γκρούπ περιμένουμε να μπούμε μέσα.

Μπαίνουμε τρίτοι και όπως προσπαθούμε να συνηθίσουμε στο σκοτάδι του Πρόναου βλέπουμε στην αρχή τον ιερέα υπηρεσίας με το άσπρο ράσο και το κόκινο κάλυμα και μετά ακούμε και συνειδητοποιούμε ότι, κάποιος μιλάει στα αγγλικά μπροστά απο έναν τρίποδα και κηρύσσει ότι, μοναδική θρησκεία στον κόσμο είναι ο Ιουδαϊσμός, γιατί οι εικονιζόμενοι στον τρίποδα, ο Ιησούς, η Παναγία και ο Ιωσήφ ήταν και αυτοί Εβραίοι. Και ενώ οι ιταλοί δείχνουν να είναι φορτισμένοι βλέπουμε ότι, αυτός που κάνει το κήρυγμα είναι ένας Εβραίος ραββίνος με το μούσι και με το - άς με συγχωρεί ο κ.΄Κοέν - το μισό σουτιέν της γυναίκας του για καπέλο.

Κάποια στιγμή βρίσκεται και το δικό μας γκρούπ κοντά στον ομιλούντα και έτσι αποκτώ και εγώ την δυνατότητα να τον ακούω σωστά αλλά και να κάνω σε έναν συνταξιδιώτη μας την ερώτηση
- τί λέει αυτος ο ...μαλάκας;

Ε! αυτό ήταν. Σταματάει ο ραββίνος και αφού με κυτάει απο πάνω ως κατω με ρωτάει στην γλώσσα μας

- ποιόν είπες ρε μαλάκα;

Ακολούθησε το γνωστό παιγνίδι "πάνω χέρι-κάτω χέρι". Ήταν και του χεριού μου και ως που να τον "κατατροπώσω" νάσου και ο παπας να μας χωρίζει και να ορ΄θυεται στα αγγλικάκαι να λέει ότι,

- ο γερμανικός Νόμος απαγορεύει οτιδήποτε εναντίον των Εβραίων - προσέξτε - έργω, λόγω ή διανοία, καθώς αυτό επισύρει αυτόφωρο και φυλάκιση!

Του απάντησα στην γλώσσα του και σε λιγο καθόμαστε στο γραφείο του για λίγα μόνο λεπτά, όπου του λέω ότι, σκοπέυω εδώ και τώρα να βγώ δίπλα στον ραββίνο και να χρησιμοποιήσω το ελληνικό υβρεολόγιο για τα θεία και ιερά. Θέλω όμως προηγουμένως να μου πεί ο παπάς τί προβλέπει για τοις ύβρεις αυτές η γερμανική νομοθεσία.

Η απάντηση ήταν άλλη απο αυτήν που περίμενα. Ο παπάς άρχισε να κλαίει σαν μικρό παιδί βοερά και με λυγμούς. Κάτι που δέν θα ξεχάσω μέχρι να φύγω απο αυτόν τον κόσμο.

Σταματώ εδώ σε πρώτη δόση. Έτσι έχετε το περιθώριο και για άλλα πολύτιμα σχόλια.

ΠΕΛΙΑΣ (ANΑΓΝΩΣΤΗΣ)
istwr@hotmail.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη