10 Ιαν 2010

Τις πταίει?

Σκεφτόμουν...

τελευταία τα’ χουμε βάλει με τους Γερμανούς με τους Σκοπιανούς τους Τούρκους το μεταναστευτικό, την οικονομία και το νέο φρούτο Δραγώνα όπως λέει και ο αγαπητός μας Μίκης.

Ομολογουμένως κατεχόμενος από την Εθνική υπερηφάνεια του Έλληνα και εγώ τα’ χω σούρει ουκ ολίγοις σε όλους. Οκ, δεν αντιλέγω, Καραμανλής, Γιώργος και οι άλλοι, εμφανίστηκαν (αποδεδειγμένων των πραγμάτων) από ανύπαρκτοι έως λίγοι σε όλους τους παραπάνω τομείς.

Όμως ... ποιός πραγματικά φταίει. Ποιός τους έδωσε εξουσία? Ο κυρίαρχος λαός φυσικά. Δηλαδή εσείς κι εγώ. Άρα μήπως και πάλι αποφεύγουμε ευθύνες κατά τον κλασσικό ελληνικό τρόπο, και μας φταίνε οι άλλοι ενώ κατ' ουσία φταίμε εμείς που εκλέγουμε?

Για σκεφτείτε και εσείς λίγο. Από την μεταπολίτευση και μετά, όλοι ΕΜΕΙΣ, εκλέγουμε διαδοχικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε, μας έφεραν εδώ που είμαστε, με τους Γερμανούς να μας λένε πως θα είναι οι δομές των Στρατιωτικών μας δυνάμεων....

Βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς αν δεν εκλέξουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τότε ποιόν? Δεν έχω απάντηση διότι βλέποντας και στα άλλα κόμματα δεν βλέπω και πάρα πολλά. Δεν βλέπω να υπάρχουν ανθρώπινοι πόροι που θα μπορούσαν να προβάλλουν ηγεσία και να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα.

Άρα κατά την γνώμη μου το μόνο που μας μένει (έως ότου φανεί στον ορίζοντα Ο ΗΓΕΤΗΣ) εκείνο που θα πρέπει να πετυχαίνουμε πάντα σε εκλογές είναι αδύναμες κυβερνήσεις ή ακόμα καλύτερα κυβερνήσεις μειοψηφίας μήπως και η "τριζάτη καρέκλα" κάνει τον τεμπέλη πολιτευτάκια να κάνει έργο για τα λεφτά και το αμάξι που ΕΜΕΙΣ του παρέχουμε με την ψήφο μας.

Δώσαμε (εσείς κι εγώ αδέρφια) 10% στον ΓΑΠ, άμεσα ή έμμεσα, δεν έχει σημασία. Και τι το έκανε? Πήρε ένα κουβά βαζελίνη και πήγε νύχτα στην Βουλή να ψηφίσει την τροπολογία του τέννις.

Άραγε μαθαίνουμε τίποτα από όλα αυτά?
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη