20 Ιαν 2010

Αστυνομικό δελτίο Θεσσαλονίκης


Εμπρηστικός μηχανισμός σε σύνδεσμο φιλάθλων
Άγνωστοι τοποθέτησαν στις 3:10 τα ξημερώματα, εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία ποδοσφαιρικού συνδέσμου, επί της οδού Εφέσσου 9, στον Εύοσμο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην πόρτα ασφαλείας.
Ληστεία σε ψιλικατζίδικο
Δύο άγνωστοι, με την απειλή βίας, λήστεψαν υπάλληλο καταστήματος ψιλικών χθες στις 23:30, επί της οδού Ολυμπιάδος 79, στην Άνω Πόλη. Οι άγνωστοι δράστες πήραν 100 ευρώ από το ταμείο και εξαφανίστηκαν.
Ληστές ταξιτζή: "δεν θέλαμε να ληστέψουμε, είμαστε ηθοποιοί και κάναμε ...πρακτική"
«Παίζαμε θέατρο. Δεν είμαστε ληστές, αλλά μαθητές σε δραματική σχολή και κάναμε....
πρακτική». Αυτό ισχυρίστηκαν ένας 29χρονος και μία 40χρονη που κατηγορούνται ότι με την απειλή ψεύτικου πιστολιού επιχείρησαν να ληστέψουν προχθές το απόγευμα έναν οδηγό ταξί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το ζευγάρι πήρε ταξί προχθές το απόγευμα από την Τριανδρία για να πάει στο κέντρο. Οι δύο δράστες, μάλιστα, έπιασαν κουβέντα με τον οδηγό για την έξαρση των ληστειών σε βάρος οδηγών ταξί. Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Τσακνάκη, την ώρα που το ταξί διέσχιζε την Εγνατία οδό, η γυναίκα ρώτησε τον άντρα αν είναι έτοιμος και μόλις εκείνος απάντησε θετικά, και οι δύο μαζί απευθύνθηκαν στον ταξιτζή λέγοντάς του «εμείς είμαστε οι ληστές» και αφού προέταξαν το πιστόλι τού ζήτησαν χρήματα. Ο οδηγός δεν έχασε την ψυχραιμία του και σταμάτησε το ταξί στην πολυσύχναστη Εγνατία.

Οι δύο δράστες βλέποντας ότι τους κοιτούν οι περαστικοί δήλωσαν στο υποψήφιο θύμα τους ότι έπαιζαν θέατρο, πλήρωσαν έξι ευρώ για τη διαδρομή, κατέβηκαν βιαστικά από το ταξί και εξαφανίστηκαν. Εντοπίστηκαν, ωστόσο, λίγο αργότερα σε πολυκατοικία στην οδό Συγγρού και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο μεταξύ, άλλος ένας ταξιτζής αναγνώρισε στα πρόσωπά τους τους δράστες που προσποιήθηκαν τους επιβάτες και τον λήστεψαν στις 28 Δεκεμβρίου στην Τούμπα. Κατά σύμπτωση, ο ίδιος οδηγός ταξί δέχθηκε χθες το απόγευμα επίθεση με μαχαίρι από έναν επιβάτη στο ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης. Ο δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά και εξαφανίστηκε, δίχως μάλιστα να του αποσπάσει χρήματα.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εξακριβώσει αν τα ίδια άτομα έχουν ληστέψει και άλλους οδηγούς ταξί στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα ερευνώνται και τα κίνητρα του αγνώστου που μαχαίρωσε χθες αναίτια τον οδηγό ταξί.


Πηγές: ΑΠΕ, ΜΠΕ, ΤΥΠΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη