3 Ιαν 2010

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΏΝ"

AΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σε δύο βάρκες μοιάζει να πατάει ο Αντ. Σαμαράς στο θέμα της ιθαγένειας και του δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες
Απάντησε «όχι» και επισήμως διά στόματος Παυλόπουλου στην πρόταση του Γιώργου...

Καρατζαφέρη να γίνει δημοψήφισμα με το ερώτημα αν πρέπει να δοθεί το δικαίωμα της ψήφου στους μετανάστες. Ταυτόχρονα αποφεύγει να πάρει συγκεκριμένες θέσεις σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων για το καθεστώς το οποίο πρέπει να διέπει τους μετανάστες και τα παιδιά τους που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και για τα οποία το ΠΑΣΟΚ προτείνει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Σε μια θολή τακτική τού «λίγο απ' όλα» αναζητεί γραμμή πλεύσης η Ν.Δ. Ομως ο Α. Σαμαράς θα πρέπει να απαντήσει στα διλήμματα ανάλογα με τις εκλογικές ζημιές ή τα κέρδη τα οποία θα εκτιμήσει ότι θα του επιφέρει η μία ή η άλλη επιλογή. Προς το παρόν η αμηχανία του είναι εμφανής:

* Η διεύρυνση προς τα δεξιά, την οποία επιδίωκε με τη στρατηγική της «ιδεολογικής καθαρότητας», άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Διαφορετικά μετρούσε η πολιτική ρητορεία όταν στόχευε στην ανόρθωση του ηθικού του δεξιού νεοδημοκράτη που καταπιεζόταν την περίοδο της κυριαρχίας του μεσαίου χώρου και άλλο είναι η πολιτική πραγματικότητα την οποία καλείται τώρα να διαχειριστεί.

* Η σκληρή γραμμή Καρατζαφέρη ικανοποιεί τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ τους οποίους θέλει να επαναπατρίσει ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνοντας και πάλι γύρω από το ίδιο τραπέζι την «οικογένεια». Από την άλλη όμως τρομάζει τον μεσαίο χώρο και μπλοκάρει την «αμφίπλευρη διεύρυνση», που είναι απολύτως αναγκαία για να του ανοίξει τον δρόμο προς την εξουσία. «Δεν ετεροχρονιζόμαστε με τις θέσεις του ΛΑΟΣ ή άλλων κομμάτων, έχουμε τις δικές μας», δήλωσε ο υπεύθυνος προγράμματος της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκας.

Υπέρ ο Ν. Κακλαμάνης

Η μεταναστευτική πολιτική διχάζει και τα στελέχη της Ν.Δ. Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης συμπαρατάχθηκε ανοιχτά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών, για την οποία η Ρηγίλλης δεν έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρη θέση. «Εχω άποψη ως δήμαρχος, έχω εκφραστεί σε ανύποπτο χρόνο ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και αποκτούν ελληνική παιδεία και επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια να την παίρνουν, είμαι υπέρ». Αφησε ανοιχτό να δει θετικά και άλλες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. «Σε ό,τι αφορά το υπό σύνταξη νομοσχέδιο, αφήστε να το δούμε στις τελικές του διατάξεις, να το συζητήσουμε και ανάλογα θα τοποθετηθούμε και σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αφορά όλους τους δήμους της χώρας», δήλωσε.

Υπάρχουν και στελέχη της Ν.Δ. όμως που ταυτίζονται με τη γραμμή Καρατζαφέρη, η οποία βάζει στο τραπέζι ακόμη και την πρόταση να αποκτάει μετανάστης την ελληνική ιθαγένεια εφόσον αποποιηθεί τη δική του.

Ο ΛΑΟΣ άρχισε να διακινεί και μέσω του Διαδικτύου το ερώτημα αν πρέπει να δοθεί ψήφος στους μετανάστες και να αποφασιστεί αυτό με δημοψήφισμα. Η αφίσα ξεκινάει με τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». «Για ένα τέτοιο κυρίαρχο θέμα, που αλλάζει τη σύσταση του εκλογικού σώματος, πρέπει να ερωτάται ο λαός», δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης (realfm). «Το Σύνταγμα προβλέπει δημοψηφίσματα».

«Το Σύνταγμα προβλέπει για ποια θέματα μπορεί να γίνει δημοψήφισμα», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Και δεν είναι νοητό δημοψήφισμα για ένα τέτοιο λόγο».

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=117036
.....
Ακολουθεί άρθρο αναγνώστη:

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
(ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΏΝ )

Η δήλωση του
«Το Σύνταγμα προβλέπει για ποια θέματα μπορεί να γίνει δημοψήφισμα», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Και δεν είναι νοητό δημοψήφισμα για ένα τέτοιο λόγο».

Διαβάζω δήλωση του κ. Παυλόπουλου στην Ελευθεροτυπία ότι δεν είναι νοητό δημοψήφισμα για έναν τέτοιο λόγο . Για ποιο λόγο δεν είναι νοητό κ, Παυλόπουλε ; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζετε εσείς ποιοι και πόσοι θα είναι οι Έλληνες ;ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζετε εσείς ένας καθηγητής να δώσετε Ελληνική Ιθαγένεια στους Αλλοδαπούς ; εμείς που ζούμε στην Ελλάδα και είμαστε Έλληνες δεν πρέπει να ερωτηθούμε ; έτσι μόνοι σας αποφασίζετε;
Τι φοβάστε κ. Παυλόπουλε ; γιατί τόση συναίνεση με το Πασόκ για το καλό της Πατρίδος ; ή για το καλό το δικό σας ;

To Σύνταγμα δεν προβλέπει ότι οι Έλληνες δικαιούνται δωρεάν παιδεία; σε πόσα Ελληνικά πανεπιστήμια τηρείτε αυτό; και μάλιστα με δική σας ευθύνη ως πανεπιστημιακός; πόσες φορές δεν καταστράφηκε η περιουσία η ζωή η αξιοπρέπεια του Έλληνα Πολίτη; πόσες φορές τα εθνικά μας Σύμβολα δεν έγινα σκουπίδια, τι προβλέπει κ. Παυλόπουλε για αυτό το Σύνταγμα της Ελλάδος; τώρα σας έπιασε ο πόνος; κ. καθηγητά; τώρα είστε θεματοφύλακας του Συντάγματος;
k.Καθηγητά δεν προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος για τους πολιτικούς τιμωρία για την απιστία; Δεν προβλέπει ποινές για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος ; το λάβατε υπόψη σας για το Βατοπέδιον ; για τα δομημένα ομόλογα; ,για τα δεκεμβριανά ;!!!!!!
Τώρα λέτε ότι δεν είναι νοητό ,κρίμα γιατί θεωρείτε τους Έλληνες ανόητους .Αλίμονο κ. καθηγητά αν προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από όρους, θα τα βρείτε μπροστά σας και μαζί με εσάς δυστυχώς εμείς και τα παιδιά μας .Σας βεβαιώνω κ. Καθηγητά ότι ελάχιστοι γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ Ιθαγένειας και υπηκοότητας κανένα κράτος στον κόσμο δεν έδωσε Ιθαγένεια μόνο υπηκοότητα και εδώ έρχεται το Πασόκ να πρωτοτυπήσει αλλά το Πασόκ έχει το σχέδιο του και αυτό θα πάει άπατο. Γιατί αν οι αλλοδαποί ψηφίσουν αυτή την φορά υποψηφίους του Πασόκ στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν άπαντες αλλοδαπούς που θα έχουν πάρει την Ελληνική Ιθαγένεια ανεξαρτήτως κομμάτων και όταν θα απαιτούν (αυτοδιοίκητο περιοχών )θα απαιτούν ως Έλληνες και όχι ως μειονοτικοί. Μην ξεχνάτε (Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο) .

Ποιος σας δίνει το δικαίωμα ως επισκέπτες του Κοινοβουλίου να αποφασίζετε για αλλαγή της φυσιογνωμίας της Πατρίδος μας;

Στην Ελβετία έγινε δημοψήφισμα για τους μιναρέδες εσείς κάνατε τύπου δημοψηφίσματος μεταξύ των μελών σας για τον νέο αρχηγό του κόμματος και στερείτε από εμάς τους Έλληνες το δικαίωμα να αποφασίσουμε αν ή όχι θα δεχτούμε (250.000 )αλλοδαπούς και με νόμο Σημίτη περί συνένωσης οικογενειών (1.000.000) να πάρουν την Ελληνική Ιθαγένεια ;
Αν κ. καθηγητά πιστεύετε ότι αυτό θα περάσει έτσι πλανάστε πλάνην οικτρά .

Ουδείς μωρότερος των δασκάλων που έλεγαν οι αρχαίοι υμών Έλληνες πρόγονοι .

Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη