29 Ιαν 2010

IPAD : Τα πάντα για το iPad,που κέρδισε τις εντυπώσεις

Ζυγίζει 700 γραμμάρια, έχει οθόνη 9,7 ιντσών, κοστίζει 500 δολάρια και το λένε iPad: πρόκειται για το νέο όπλο της Apple που έκανε χθες παγκόσμια πρεμιέρα. Σύμφωνα με τον Στιβ Τζομπς, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, το πολυαναμενόμενο tablet «θα αλλάξει τον κόσμο».

Μετά από μήνες φημολογίας και στοιχημάτων, η Apple παρουσίασε στην αγορά το καινούργιο της επίτευγμα: μια συσκευή με οθόνη αφής που ταυτόχρονα αποτελεί «έξυπνο» τηλέφωνο και φορητό υπολογιστή και παρέχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία και εφημερίδες, παιχνίδια, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές –μη εξαιρουμένης της πλοήγησης στο διαδίκτυο, φυσικά.
Μια μικρή ανάλυση των δυνατοτήτων του iPad και πολλές εικόνες.
Σαφάρι




Η μεγάλη Multi-Touch οθόνη στο iPad σας επιτρέπει να δείτε ιστοσελίδες -μία σελίδα τη φορά. Με ζωντανά χρώματα και ευκρινές κείμενο. Έτσι, αν ψάχνετε σε μια σελίδα σε κατακόρυφη ή οριζόντια, μπορείτε να δείτε τα πάντα σε ένα μέγεθος που είναι πραγματικά αναγνώσιμη. Και με iPad, πλοήγηση στο διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη ή πιο διαισθητικό. Επειδή χρησιμοποιείτε την πιο φυσική συσκευή κατάδειξης εκεί είναι: το δάχτυλό σας. Κύλιση σε μια σελίδα μόνο με ελαφριά χτυπήματα το δάχτυλό σας επάνω ή κάτω στην οθόνη. Εύκολη μεγέθυνση ή σμίκρυνση σε μια φωτογραφία. Υπάρχει επίσης μια μικρογραφία άποψης που δείχνει όλες τις ανοιχτές σελίδες σας σε ένα δίκτυο, για να σας επιτρέπει να κινείστε γρήγορα από τη μία σελίδα στην επόμενη.

Mail

Βλέπε και αγγίζετε το email σας με τρόπους που δεν θα μπορούσατε ποτέ πριν. Σε οριζόντια θέση της οθόνης ( Landscape), μπορείτε να αποκτήσετε ένα διαχωρισμό της οθόνης που δείχνει τόσο το ανοιχτό σας e-mail και συγ-χρόνως και τα εισερχόμενα μηνύματα σας. Για να δείτε το ανοιγμένο e-mail σας, γυρίζετε το ipad σας σε κάθετη κατάσταση ( portrait ), και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περιστρέφεται αυτόματα και γεμίζει την οθόνη. Δεν έχει σημασία πιo προσανατολισμό χρησιμοποιείτε ( portrait ή landscape ).

Φωτογραφίες




Με μια ζωντανή απεικόνιση και μοναδικά χαρακτηριστικά του λογισμικού του, το iPad είναι ένας όμορφος τρόπος για να απολαύσετε και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας. Για παράδειγμα, η εφαρμογή φωτογραφίας εμφανίζει τις φωτογραφίες σε ένα άλμπουμ σαν να ήταν σε μια στοίβα. Αγγίξτε τη στοίβα, και όλο το άλμπουμ ανοίγει. Από εκεί, μπορείτε να αναστρέψετε τις φωτογραφίες σας, να τις μεγενθύνετε ή σμικρύνετε, ή να παρακολουθήσετε ένα slideshow. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως μια όμορφη ψηφιακή κορνίζα. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι για εισαγωγή εικόνων στο ipad: Μπορείτε να συγχρονίσετε από τον υπολογιστή σας, κατεβάστε τες από ένα email, ή εισάγετε αυτές απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή σας χρησιμο-ποιώντας την προαιρετική Apple Cam (Κιτ σύνδεσης).

Βίντεο
Η μεγάλη, υψηλής ευκρίνειας οθόνη κάνει το iPad ιδανικό για να παρακολου-θείτε κάθε είδους βίντεο: από HD ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές σε podcasts και μουσικά βίντεο. Μορφή ευρείας Οθόνης (Widescreen) ή πλήρης Οθόνη (Fullscreen) μεταφέρεστε με ένα διπλό κτύπημα στην επαφή της οθόνης. Επειδή iPad είναι ουσιαστικά μία μεγάλη οθόνη, με πληκτρολόγιο που δεν αποσπά την προσοχή ή κουμπιά, αισθάνεστε εντελώς βυθισμένοι σε ό, τι βλέπετε.
YouTube



Η εφαρμογή YouTube διοργανώνει τα βίντεο έτσι ώστε να είναι εύκολο να δε-ιτε και να περιηγηθείτε. Για να παρακολουθήσετε ένα, απλώς αγγίξτε το. Όταν βλέπετε στο τοπίο, το βίντεο παίζει αυτόματα σε πλήρη οθόνη. Και με οθόνη υψηλής ανάλυσης του, το iPad κάνει το αργότερο HD βίντεο του YouTube να το παρακολουθήσετε καταπληκτικά.
iTunes


Ένα εικονίδειο του iTunes σας επιτρέπει να περιηγηθείτε και να αγοράσετε μουσική, τηλεοπτικές εκπομπές, και podcasts - ή να αγοράσουν και να ενοικιάσουν ταινίες - ασύρματα, δεξιά από το iPad σας. Επιλέξτε από χιλιάδες τα-ινίες και τηλεοπτικές εκπομπές (τόσο πρότυπο και υψηλής ευκρίνειας), μαζί με χιλιάδες podcasts και εκατομμύρια τραγούδια. Δυνατότητα προεπισκόπησης τραγουδιών πριν να τα αγοράσετε. Ή απλά συγχρονισμού του iPad με το περιεχόμενο που έχετε ήδη στη βιβλιοθήκη iTunes σας στο Mac ή στο PC σας.

iPod


Με τις εφαρμογές iPod, όλα η μουσική που διαθέτετε είναι κυριολεκτικά στα χέρια σας. Αναζητήτε ένα άλμπουμ, τραγούδι, καλλιτέχνη ή είδος με ένα απλό κτύπημα. Για την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού, απλώς αγγίξτε το. Το iPad πάντα εμφανίζει καλλιτεχνικά άλμπουμ σε πλήρες μέγεθος. Ακούστε την μουσική σας με το ισχυρό ενσωματωμένο ηχείο ή με ενσύρματα ή ασύρματα Bluetooth .

App Store






Στο iPad τρέχουν σχεδόν 140.000 εφαρμογές από το App Store. Κάθε τι από παιχνίδια μέχρι επιχειρηματικές εφαρμογές και πολύ περισσότερες, και νέες εφαρμογές σχεδιάστηκαν ειδικά για το iPad, έτσι μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτούς που αξιοποιούν πλήρως τα χαρακτηριστικά του. Απλώς αγγίξτε το App Store εικονίδιο στην οθόνη για να περιηγηθείτε, να αγοράσετε, και να κατεβάσετε εφαρμογές ασύρματα, δικαίωμα στην iPad.

iBooks





Η εφαρμογή iBook είναι ένας πολύ καλός νέος τρόπος για να διαβάσετε και να αγοράζετε βιβλία . Το να κατεβάζετε ( download ) τις ελεύθερες εφαρμογές από το App Store και να αγοράσετε τα πάντα, από κλασσικά μέχρι best sellers από το ενσωματωμένο iBookstore. Μόλις αγόρασετε ένα βιβλίο, αυτό εμφανίζεται στο βιβλίοράφι σας. Απλώς αγγίξτε το για να ξεκινήσει η ανάγ-νωση. Η υψηλής ανάλυσης, LED-backlit οθόνη εμφανίζει τα πάντα σε έντονη μορφή, πλούσιο χρώμα, έτσι είναι εύκολο να διαβάσει κανείς, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Χάρτες




Δείτε τα περισσότερα του κόσμου με υψηλής ανάλυσης δορυφορικές εικόνες. Ακόμη δείτε τοπογραφία με τη νέα προβολή εδάφους. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε για παράδειγμα ένα εστιατόριο της γειτονιάς σας (κλασσικό GPS ), τότε πατήστε την επιχείρηση για να δείτε την διαδρομή και τις κατευθύνσε-ις από την τρέχουσα.


Σημειώσεις

Με την επεκτάσιμη και μεγάλη οθόνη, το πληκτρολόγιο οθόνης, το iPad κάνει καταγραφή των σημειώσεων εύκολη. Στην οριζόντια μορφή εμφάνισης ( Landscape ), βλέπετε όχι μόνο μια σελίδα, σημείωση-λήψη αλλά μια λίστα με όλες τις σημειώσεις σας. Το iPad κυκλώνει την τρέχουσα σημείωση με κόκκινο χρώμα, έτσι που μπορείτε να δείτε πού βρίσκεστε με μια ματιά.

Ημερολόγιο



Το iPad καθιστά εύκολο να μείνετε πιστοί με τα χρονοδιαγράμματα σας προβάλλοντας ημέρα, εβδομάδα, μήνα, ή απόψεις από διάφορες λίστες του ημερολογίου σας. Μπορείτε να δείτε μια επισκόπηση ενός ολόκληρου μήνα ή τα στοιχεία σε επίπεδο ημέρας. Το iPad δείχνει ακόμη πολλά ημερολόγια ταυτόχρονα, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε την εργασία και τα χρονοδιαγράμματα της οικογένειας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επαφές


Η εφαρμογή ¨Επαφές¨ για iPad συμβάλει στην εύρεση ονομάτων, αριθμών, και άλλες σημαντικές πληροφορίες πιο γρήγορα και πιο εύκολα από όσο άλλοτε ποτέ. Μια νέα άποψη σας επιτρέπει να δείτε τόσο μια πλήρης λίστα επα-φών σας όσο και μία επαφή ταυτόχρονα.

Επιφάνεια Εργασίας (Home Screen)




Η εγχώρια οθόνη σας δίνει την δυνατότητα με ένα άγγιγμα να έχετε πρόσβαση σε όλα για το iPad. Μπορείτε να διαμορφώσετε την αρχική οθόνη σας με την προσθήκη των αγαπημένων εφαρμογών σας ή ιστοσελίδες ή χρησιμοποιώ-ντας τις δικές σας φωτογραφίες ως φόντο.
http://memoryhellas.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη