13 Ιαν 2010

To σοβαρότερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης...

....είναι αυτές τις ημέρες η μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων. Εκατοντάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες ή ειδικές δεξιότητες ή ανάπηρα, ή όπως θέλετε πέστε το, δεν μπορούν να πάνε στα σχολεία τους, επειδή... τελείωσαν οι συμβάσεις μεταφοράς. Οι γονείς και τα παιδάκια, έκαναν μια ενέργεια που ..αρέσει στα "κανάλια", άφησαν δηλαδή τα παιδιά τους στη Νομρχία και έφυγαν. Μόνο που η Νομαρχία δεν έχει τους πόρους, για να εξασφαλίσει τη μεταφορά τους. Είναι και αυτό θέμα υπουργείου οικονομικών.
Αλλά πρωτίστως είναι θέμα ανθρωπιάς (η οποία ασφαλώς και δεν μπορεί να υπερνικήσει τη γραφειοκρατία και την ασχετοσύνη των ταγών!)
Ετσι, σήμερα...
Σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών των ειδικών σχολείων αλλά και όλων των σχολικών μονάδων του νομού, αλλά και την οριστική θεσμική επίλυση του προβλήματος θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ της Υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου και του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στις 11 το πρωί στην Αθήνα. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Τελειώνετε με τις συσκέψεις (τι εμετική λέξη!!!), πληρώστε τους ανθρώπους που κάνουν τη μεταφορά και λύστε ένα πρόβλημα έγκαιρα κύριε κράτος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη