12 Φεβ 2010

12-2-1949 Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΟΤΕ, ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!



Την 12η Φεβρουαρίου 1949 γράφτηκε η σημαντικότερη σελίδα της ιστορίας της Ελλάδας στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα! Αν η επίθεση κατά της Φλώρινας επετύγχανε, η Ελλάδα όχι μόνο θα βίωνε το σκληρό, το βάρβαρο και απάνθρωπο Κομουνιστικό καθεστώς που υπέστησαν όσες χώρες είχαν αυτή την ατυχία, αλλά θα έχανε και όσα με θυσίες και αίμα κέρδισε στους Βαλκανικούς πολέμους! Τιμή και δόξα στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ που πέθαναν απο το στοχευμένο βόλι των ΑΔΕΛΦΩΝ τους, που οχυρωμένοι πίσω απο το χαράκωμα και ακουμπώντας την πλάτη στα όμορα κομουνιστικά κράτη, σημάδεψαν την καρδιά τους!
Και ποιος θυμάται σήμερα αυτούς τους νεκρούς; Μόνο λίγοι συγγενείς που τελούν κάθε χρόνο το θρησκευτικό μνημόσυνο στο στρατιωτικό νεκροταφείο της πόλης.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ προ πολλού. Μάλιστα έκανε κάτι χειρότερο: ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ 'ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ' ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ 'δημοκρατικό στρατό'!!
Ξέρετε τι ρωτάνε οι ψυχές εκείνων των νεκρών;

Για πια πατρίδα πολεμάμε; Ποιος μας έδωσε το όπλο και μας είπε: Πήγαινε να σκοτώσεις αυτούς που είναι εχθροί της Πατρίδας μας.
Εσύ δεν ήσουν πατρίδα που μας επιστράτευσες με τις Εθνικές Δυνάμεις για να διώξουμε τους κομμουνιστοσυμμορίτες και να προστατέψουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Τώρα οι ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ έγιναν 'Δημοκρατικός Στρατός' που απέκρουε την επίθεση του ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ; Εμείς που πεθάναμε πολεμώντας ενάντια στον 'Δημοκρατικό Στρατό' δεν ήμασταν Δημοκράτες και δεν υπερασπιζόμασταν τη δημοκρατία; ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;...
(αποσπάσματα απο άρθρο του κυρίου Παντελή Τζώτζη Αξ/κού ε.α. που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Φλώρινας στις 3/2/09)

Για το ίδιο ιστορικό γεγονός, το ιντιμίντια έχει κάνει την παρακάτω ανάρτηση:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη δημιουργία μνημείου στην περιοχή που είναι θαμμένοι οι νεκροί του Δημοκρατικού Στρατού στη μάχη της Φλώρινας 12-2-1949. Στην κίνηση συμμετέχουν μαχητές του ΔΣΕ

Ίσως ο μοναδικός μαζικός τάφος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει γίνει μνημείο…


Τη νύχτα στις 11 προς 12 Φλεβάρη 1949 (τελευταίο έτος του Ελληνικού εμφυλίου) εκδηλώθηκε η μεγάλη επιθετική επιχείρηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.) για την κατάληψη της πόλης της Φλώρινας, την οποία υπερασπιζόταν ισχυρές δυνάμεις του Κυβερνητικού Στρατού.

Ο Δημοκρατικός Στρατός ηττήθηκε και συμπτύχθηκε στο χώρο κυριαρχίας του στο Βίτσι αφήνοντας πίσω του 700 περίπου νεκρούς και τραυματίες μαχητές και μαχήτριες. Οι νεκροί από την πλευρά του Κυβερνητικού Στρατού ήταν κατά πολύ λιγότεροι, 40 περίπου νεκροί και 35 αγνοούμενοι.

Τις επόμενες μέρες οι νεκροί αντάρτες πετάχτηκαν ως σωρός σε μια μεγάλη τάφρο που άνοιξαν οι νικητές σε ιδιόκτητο χωράφι στη νοτιοανατολική περιοχή εισόδου της πόλης, περιοχή «Άγιος Γεώργιος». Οι νεκροί στρατιώτες του Κυβερνητικού Στρατού τάφηκαν σε χώρο στη νότια πλευρά της πόλης, σε μικρή απόσταση από τον μαζικό τάφο των νεκρών του Δ.Σ.Ε. Ο χώρος αυτός αργότερα διαμορφώθηκε σε στρατιωτικό νεκροταφείο.

Στο παρελθόν έχουν γίνει ανεπίσημες και μη οργανωμένες συζητήσεις στη Φλώρινα για τη δημιουργία μνημείου στο χώρο όπου πετάχτηκαν με μπουλντόζες οι νεκροί μαχητές/μαχήτριες του Δ.Σ.Ε. Αυτές όμως οι πρωτοβουλίες δεν τελεσφόρησαν εξαιτίας διαφόρων αντιρρήσεων και ενστάσεων. ....'
Ακολουθούν τα ονόματα των ανθρώπων που πολέμησαν στην αδελφοκτόνο εκείνη μάχη και τα τηλέφωνα και τα μέιλ για να συγκεντρωθούν οι υπογραφές για το μνημείο.
Ακολουθούν 183 ονόματα...
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=985520

Θα συνέχιζα το κείμενο με περιγραφή της μάχης, με λόγια για τη φρίκη του πολέμου και για την κατάρα των Ελλήνων να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και και...και ξαφνικά συνειδητοποίησα καθώς έγραφα αυτές τις γραμμές, οτι ως λαός ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.
Η Λ Ι Θ Ι Ο Ι Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ
ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ!

Στη μάχη της Φλώρινας -λαμβάνω την άποψη του ΔΣ- σκοτώθηκαν 700 αντάρτες και 80 περίπου στρατιώτες μαζί με τους αγνοούμενους.
Και αυτά τα 61 χρόνια απο τότε έχει χυθεί τόσο μελάνι στις εφημερίδες για το θέμα αυτό, έχουν γίνει τόσες ομιλίες, τόσες συζητήσεις στα καφενεία, τόσα μαλώματα συγγενών και φίλων...
Και αυτά τα 61 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 100.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ: ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ!

Μαλώνουμε για το νόμο για τους μετανάστες, για τους λαθρομετανάστες για το Γράμμο για το Βίτσι, για το ποιος φταίει για εκείνο το σκάνδαλο για το άλλο για για και όταν έρχεται η ώρα να πάει να βγάλει δίπλωμα οδήγησης το παιδί μας ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ!
Που αύριο θα σκοτώσει το παιδί του δεξιού, του αριστερού, του κεντρώου, του έξυπνου κα του ηλίθιου.
Στη μέση του άρθρου που ξεκίνησα -φυσικά δεν το τέλειωσα ποτέ- έβλεπα την εκπομπή της ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ στη ΝΕΤ όπου ήταν καλεσμένος ο γνωστός ΙΑΒΕΡΗΣ για μια ακόμη φορά -ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ- και τον άκουγα έκπληκτος να λέει οτι στην Ευρωπαική Ένωση ο πολίτης έχει υπολογιστεί οτι 'ΚΟΣΤΙΖΕΙ' 1.000.000 ΕΥΡΩ. Καθε πολίτης που χάνεται στην άσφαλτο τόσο 'κοστίζει'. Στα ασφαλιστικά ταμεία, στην οικονομία της χώρας γενικά.
Και οτι στην ΕΛΛΑΔΑ, χάνονται 1.500 άνθρωποι κάθε χρόνο, 5.000 τραυματίες, και πολλοί που πεθαίνουν μετά απο μερικούς μήνες ή χρόνια εξαιτίας του ατυχήματος και με μικρούς υπολογισμούς συνειδητοποίησα οτι τα λεφτά των ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ που έχουν γεμίσει την Ελλάδα με άθλιο οδικό δίκτυο, τα λεφτά των μιζομένων γραφείων για να παρθεί ένα μουζαντένιο δίπλωμα οδήγησης, η άθλια συμπεριφορά μας στο τιμόνι, κοστίζουν κάθε χρόνο απο 5 μέχρι 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜ ΕΥΡΩ!!!
ΠΟΥ ΑΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ, ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ

Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ο!!!

Μπορεί αγαπητοί αναγνώστες του μπλόγκ, το θέμα που επέλεξα να φαντάζει έως και ...προσβλητικό για τη μνήμη των νεκρών κτλ του εμφυλίου πολέμου.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΗΓΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΜΕΝΕΣ;

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ...ΆΡΜΟΔΙΟΥΣ' ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;

Για μια ακόμη φορά Τάσο συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνεις.
ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

Αναστάσιος Καζαντζίδης





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη