4 Φεβ 2010

ε, τι να καλλιεργήσω τελικά, μπρε Υπουργέ;

Επειδή αρκετά παραμυθιάσανε, δεκαετίες τώρα τους αγρότες με την "αναδιάρθρωση των καλλιεργειών", να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:
Όποτε στριμώχνεται ένας πολιτικός και φτάνει σε αδιέξοδο σε μια σοβαρή συζήτηση για το αγροτικό πρόβλημα, αμολάει τη μπαρούφα περί "αλλαγής καλλιέργειας".
Τα πρώτα χρόνια, κάπου στη δεκαετία του 1980, οι αγρότες .... πίστεψαν το παραμύθι.
-Ξήλωσαν τα μαλακά σιτάρια κι έβαλαν σκληρά, αλλά μετά από 2 χρόνια, έπεσε κατά 80% η τιμή του σκληρού.
-Μετά τους είπαν, δεν τραβάει το σιτάρι, βάλτε κριθάρι. Έβαλαν κριθάρι, αλλά μόλις όλοι "το γύρισαν" στο κριθάρι, έπεσε η τιμή του κατά 80%.
-Τους έιπαν, ούτε κριθάρι, ούτε σιτάρι, βάλτε καλαμπόκι. Ξαναάλλαξαν τις καλλιέργεις κι έβαλαν καλαμπόκι. Όταν δεν έβαζαν καλαμπόκι, η τιμή του ήταν 1200 δρχ ο τόνος. Δύο χρόνια μετά, αφού έβαλαν καλαμπόκι, η τιμή έπεσε στις 250 δραχμές.
-Μετά τους είπαν, βάλτε καπνά. Όταν έβαλαν καπνά τους είπαν, ότι ο πλανήτης κόβει το κάπνισμα κι εσείς βάζετε καπνά μωρέ; Σήμερα δεν υπάρχει ούτε στρέμμα σχεδόν καπνού !
-Μετά τους είπαν βάλτε τεύτλα. Όταν έβαλαν ζαχαρότευτλα, άρχισαν να κλέινουν τα εργοστάσια ζάχαρης και να εισάγουμε ζάχαρη από τη Μογγολία!

Οι αγρότες, μετά από πολλά χρόνια κατάλαβαν την πλάκα και τώρα όταν ένας στριμωγμένος αξιολύπητος πολιτικός, γεωπόνος ή δημοσιογράφος, τους μιλά για "αναδιάρθρωση των καλλιεργειών", τον καθαρίζουν στο φτερό ρωτώντας τον: "δηλαδή τι ακριβώς να καλλιεργήσουμε ρε μάστορα; Εμείς θα καλλιεργήσουμε ό,τι μας πεις, αλλά να είσαι εδώ όταν το πουλάμε. Αν δεν το παίρνουν θα σε βάλουμε να το φας όλο".
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ: Μονά-ζυγά, χαμένοι είστε αγρότες. Αλλάξτε δουλειά. Το παγκόσμιο σύστημα αποφάσισε ότι στην Ελλάδα, απαγορεύεται η άσκηση της δραστηριότητας του γεωργού.


Τώρα, για το τι θα κάνετε, ιδέα δεν έχω....ο Θεός να σας φωτίσει.




Β.Π.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη