9 Φεβ 2010

Συσκέψεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με την περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης ασχολούνται πλέον οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, καθώς η μάχη των εκλογών του Νοεμβρίου είναι ένα μεγάλο στοίχημα όσον αφορά και την αλλαγή της «γαλάζιας» διοίκησης Παπαγεωργόπουλου και την επίτευξη...

συνεργασιών που θα έχουν σημασία και για τις πολιτικές εξελίξεις που θα δρομολογηθούν.
Στην πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδης, διαμόρφωσε μια πρώτη εικόνα από τον προβληματισμό των τοπικών στελεχών και φαίνεται πως είναι πιθανό να αναληφθούν πρωτοβουλίες και σε κεντρικό επίπεδο για σχήμα συνεργασίας στον κεντρικό δήμο.

Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχει «αναταραχή» στον αυτοδιοικητικό χώρο και φρόντισε να βάλει φρένο στις προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες.

Αυτό που μέχρι τώρα παρατηρείται είναι τα συχνά ανοίγματα τοπικών στελεχών προς τους Οικολόγους Πράσινους, με την παρουσία τους σε εκδηλώσεις τους.

Οι εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης απασχόλησαν και τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τοπικά στελέχη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΝ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην ενασχόληση του κόμματος με το ζήτημα και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, αρκεί να υπάρχει σύγκλιση στο αίτημα για αλλαγή πολιτικής και όχι μόνο προσώπων στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
enet.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη