3 Φεβ 2010

Οικολόγοι: "Η Διοίκηση Ψωμιάδη, ενέκρινε παράνομη κεραία"

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΕΡΑΙΑ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας απειλούσαν το Νομαρχιακό Σύμβουλο που είχε διαφωνήσει

Πλήρη αδιαφορία για τη νομιμότητα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων επέδειξε για μία...

ακόμη φορά η διοίκηση Ψωμιάδη στη νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Χθες με ψήφους της πλειοψηφίας και μόνο ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση της κεραίας του Ρ/Σ Μουσικού Γαλαξία, στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη, παρά το γεγονός ότι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις χαρακτηρίζουν παράνομες τις κατασκευές που φιλοξενούν τις κεραίες και διατάζουν την άμεση απομάκρυνση τους.
Όπως είναι γνωστό σε όλους, με την εξαίρεση προφανώς του κ.Ψωμιάδη, δεν ευσταθεί νομικά η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων σε παράνομη κατασκευή.
Η σπουδή της διοίκησης να περάσει την αμφιβόλου νομιμότητας απόφαση, δεν πτοήθηκε ούτε καν από το γεγονός ότι ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Στρατής Πλωμαρίτη δέχτηκε εκφοβισμό από εκπρόσωπο του σταθμού, επειδή καταψήφισε το θέμα στην Νομαρχιακή Επιτροπή
Η διοίκηση, με μία βιασύνη που εκπλήσσει, δεν έκανε δεκτό ούτε καν το αίτημα της αναβολής της συζήτησης του θέματος σαν ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο πρόσωπο ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού.
Η έγκριση της μελέτης δεν σέβεται τον πολύχρονο δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Χορτιάτη και της Θεσσαλονίκης ολόκληρης να προστατέψουν το περιβάλλον και την υγεία τους από την αυθαιρεσία της πολιτείας και των οικονομικών συμφερόντων.
Ας ξέρουν όλοι όσοι περίμεναν με ανυπομονησία την απόφαση, ότι η έννομη τάξη στην χώρα δεν ξεκινάει από τον κ. Ψωμιάδη. Στην Ελλάδα υπάρχουν θεσμοί και η εφαρμογή μη νόμιμης απόφασης έχει κυρώσεις. Για μας και η υγεία των πολιτών και η νομιμότητα έχουν μεγάλη πραγματική αξία και αποτελεί ειρωνεία και υποκρισία ότι λίγο πριν την έγκρισης της μελέτης, ο κ. Ψωμιάδης είχε φέρει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για βράβευση την Ομάδα Διάσωσης για το αξιοθαύμαστο έργο που έκαναν στην Αϊτή και για την αλληλεγγύη που δείχνουν στην πράξη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη