12 Φεβ 2010

Πρεσβης Ρωσίας στο ΝΑΤΟ:"Η Ρωσία θα κλωτήσει στον κώλο τις ΗΠΑ"



Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τετάρτη πως η παροιμιώδης Ρωσική αρκούδα θα «κλωτσήσει στον κ...ο» τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της εάν...

προχωρήσουν σε μια νέα συμφωνία αντιπυραυλικής ασπίδας. Η δήλωση του πρέσβη Dmitry Rogozin έγινε μέσω μηνύματός του στο Twitter και αποτέλεσε αντίδραση στις πληροφορίες που θέλουν τη Ρουμανία να έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ στην εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων μέρος της ασπίδας που επιδιώκουν οι αμερικανοί στην Ευρώπη.
«Οι αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους θέλουν ξανά να περικυκλώσουν τη σπηλιά της ρωσικής αρκούδας;» φαίνεται πως διερωτήθηκε στο μήνυμά του στο Twitter συνοδευόμενο από παραπομπή σε ειδησιογραφικό site που αναφερόταν στην ρουμανική απόφαση. «Πόσες φορές πρέπει να τους υπενθυμίσουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Η αρκούδα θα βγει έξω από τη σπηλιά της και κλωτσήσει στον κ... τους ανάξιους αυτούς κυνηγούς της», έγραψε με δεικτικό τρόπο ο ρώσος πρέσβης στο ΝΑΤΟ. Μια αγγλική μετάφραση η οποία κυκλοφόρησε των γραφόμενων του ρώσου πρέσβη παρέλειψε την επίμαχη έκφραση, η οποία αντικαταστάθηκε με την πρόταση «θα δείρουμε» τους κυνηγούς.
Ο Rogozin ο οποίος είναι γνωστός για τις αργκό εκφράσεις που χρησιμοποιεί είναι ένας από τους λίγους ρώσους που κατέχουν επίσημα αξιώματα και χρησιμοποιούν το Twitter για να κυκλοφορήσουν τις απόψεις τους. Σε πιο επίσημο τόνο η Μόσχα εξέφρασε την ανησυχία της και την ενόχλησή της από την απόφαση της Ρουμανίας να φιλοξενήσει αμερικανικούς πυραύλους στο έδαφός της, παρά το γεγονός πως τόσο το Βουκουρέστι όσο και η Ουάσιγκτον δηλώνουν πως οι πύραυλοι δεν στοχεύουν τη Ρωσία.



Πηγές και περισσότερα:
defencenet
spacewar
lifenews.ru
france24

http://twitter.com/rogozin
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη