4 Φεβ 2010

ν. Θεσσαλονίκης: μειώνονται τα κονδύλια για τα επιδόματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Μειώσεις στα κονδύλια που προορίζονται για τη χορήγηση επιδομάτων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προβλέπει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της νομαρχίας Θεσσαλονίκης για το οικονομικό έτος 2010, που... εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την αντινομάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας Έφη Βασιλειάδου, η νομαρχία ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία για το 2010 το ποσό των 93.200.000 ευρώ για τη χορήγηση των επιδομάτων σε 20.000 δικαιούχους και 12 κοινωνικά ιδρύματα με φιλανθρωπικό έργο, σύμφωνα με την καταγραφή τους από την περσινή χρονιά.

Ωστόσο για το σκοπό αυτό, εγκρίθηκε το ποσό των 81.700.000 ευρώ.

Το επίδομα που δίνεται σε κάθε μία κατηγορία ευπαθών ομάδων είναι συγκεκριμένο. Δεν μπορεί να μειωθεί. Η χορήγησή του θα ξεκινήσει κανονικά, όμως αν δεν δοθούν νέες πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών κάποια στιγμή θα σταματήσει. Αυτό σημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες του χρόνου τα άτομα αυτά κινδυνεύουν να μην πληρωθούν διευκρίνισε η κ. Βασιλειάδου.

Εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο αντέδρασαν έντονα στην περικοπή των επιδομάτων και επέρριψαν ευθύνες στη νομαρχία για μη ενημέρωση των θιγόμενων.
aftodioikisi.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη