4 Φεβ 2010

Αυστηρή κηδεμονία των Βρυξελών, θα γραφουμε ..πρόχειρο διαγώνισμα κάθε μήνα


Υπό την αυστηρή κηδεμονία των Βρυξελλών τελεί πλέον η ελληνική οικονομία, μετά την -επίσημη - χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι υιοθετεί το «φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό» Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας. Αυτό που περιμένουν τώρα οι Βρυξέλλες... και οι αγορές είναι η απαρέγκλιτη και άμεση εφαρμογή του.

«Επείγει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Καλό είναι τα μέτρα να εφαρμοστούν τους πρώτους μήνες του χρόνου ώστε να αποδώσουν μέσα στο 2010» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών κ. Χοακίν Αλμούνια, κλιθείς να σχολιάσει, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τα πρόσθετα μέτρα για πάγωμα μισθών και αύξηση φόρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο Ισπανός Επίτροπος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι τέτοιου είδους μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι σύμφωνα με τις επισημάνσεις της Επιτροπής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή είναι μόνο η αρχή...

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα υπάρξουν κατά την εφαρμογή του προγράμματος, ο κ. Αλμούνια υπογράμμισε ότι χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτικών ομάδων και των κοινωνικών φορέων στην Ελλάδα. «Είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων, οι οποίοι θα επωφεληθούν από την αναπτυξιακή πορεία και τις νέες ευκαιρίες εργασίας που θα δημιουργηθούν. Είναι όμως και προς το συμφέρον της ευρωζώνης και της ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών.

Η αυστηρή παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας από τις Βρυξέλλες, αποτελεί μία άνευ προηγουμένου περίπτωση. Ο κ. Αλμούνια δήλωσε ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του προγράμματος και επισήμανε ότι αν κατά τη διάρκεια του χρόνου αποδειχθεί ότι υπάρχει απόκλιση από τους στόχους, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εφαρμογή πρόσθετων οικονομικών μέτρων. Ειδικότερα ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να κοινοποιήσει στην Επιτροπή εκθέσεις για την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος στις 16 Μαρτίου και στις 16 Μαΐου και στη συνέχεια ανά τρίμηνο.
kerdos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη