15 Φεβ 2010

Ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα. Απαραίτητα τα ΠΡΟΣΘΕΤΑ σκληρά μέτρα θεωρεί η ΕΚΤ!

Ασφυκτικές πιέσεις, απαραίτητα μέτρα... να δούμε που θα πάει αυτό το παιχνίδι...
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να σκληρύνουν τις απαιτήσεις τους έναντι της Ελλάδας, αλλά οι περισσότεροι φέρεται να αντιτάχθηκαν στο πακέτο σκληρής λιτότητας που προωθεί η ευρωτράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.



Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο του οικονομικού προγράμματος που θα διαπραγματευτούν οι υπουργοί Οικονομίας της ευρωζώνης (Eurogroup) και της ΕΕ (Ecofin) αυτό το διήμερο τις Βρυξέλλες, έγινε ακόμα σκληρότερο.

«Υπό τις πιέσεις της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας , τα οικονομκά μέτρα που θα επιβληθούν στην Ελλάδα από την ΕΕ θα διατυπωθούν ακόμα σκληρότερα», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει επιπρόσθετα σταθεροποιητικά μέτρα , κυρίως στον προϋπολογισμό, με μια αύξηση των φόρων σε προϊόντα πολυτελείας και στην ενέργεια.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με την ΕΚΤ, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει φέτος το στόχο μείωσης του ελλείμματος κατά 4% στο 8,7% του ΑΕΠ.

Αλλά, «η πλειονότητα των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ αντιτίθενται σε μια τέτοια πολιτική», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=315371&dt=15/02/2010

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη