4 Φεβ 2010

Ρουσφετολογικές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, στην αστυνομία, καταγγέλει ο Ν.Νικολόπουλος

Φαίνεται πως ο βουλευτής Αχαϊας, Νίκος Νικολόπουλος, που θεωρείται "σκληρός παίκτης" και θα πονοκεφαλιάσει πολύ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξελίσσεται σε "Καρχιμάκη" της Ν.Δ. Για τον παραπάνω διαγωνισμό εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:


Για το διαγωνισμό που προκήρυξε η αστυνομία για κατάταξη ιδιωτών
Πάτρα 28.01.2010
ΝΕΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Προσλήψεις στην ΕΛΑΣ εκτός ΑΣΕΠ
«Τα μεγάλα και παχιά λόγια δεν χρησιμεύουν παρά για να κρύβονται πίσω τους κάποιοι μικροί και ισχνοί άνθρωποι» δήλωσε ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος μετά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έκανε στην Κυβέρνηση με αφορμή την νέα ρουσφετολογική προκήρυξη για προσλήψεις στην ΕΛΑΣ εκτός ΑΣΕΠ.
Οι διακηρύξεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διαφάνεια και αξιοκρατία και προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, διαψεύδονται κάθε εβδομάδα στην πράξη, καθώς το ΠΑΣΟΚ από την επομένη των εκλογών προσπαθεί με προκηρύξεις «Fast» που δημοσιεύονται μόνο στο διαδίκτυο να τακτοποίηση ημετέρους στο δημόσιο τομέα».
Ο κ. Νικολόπουλος στην νέα δυναμική παρέμβαση του μεταξύ άλλων τονίζει: «Δεν έχει περάσει ούτε ένα μήνας από τότε που ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού μάζεψε άρον-άρον την προκήρυξη της αδιαφάνειας για την πρόσληψη 2.584 υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ, αλλά ούτε και 15 μέρες από τη στιγμή που πήρε πίσω την «Fast» προκήρυξη για την πρόσληψη εργαζομένων εκτός ΑΣΕΠ στη Κτηματολόγιο Α.Ε. η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής».
«Περίμενα…» είπε ο Βουλευτής «ότι θα συνέβαινε με την Κυβέρνηση, ότι και με κάθε άνθρωπο. Αναγνωρίζοντας σήμερα το λάθος του, διακηρύττει ότι είναι σοφότερος από χθες. Δυστυχώς όμως το αντίθετο συμβαίνει με την Κυβέρνηση.
Σήμερα έρχεται τρίτο στην σειρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προκηρύσσει διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων, προερχόμενων από ιδιώτες και Αστυνομικό Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων, που επιθυμεί να μεταταγεί σύμφωνα με την προκήρυξη, που είναι δημοσιευμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.astynomia.gr.
Αυτή είναι η αξιοκρατία που προσπαθεί να εφαρμόσει μετεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» αναρωτήθηκε ο κ. Νικολόπουλος.
Αποδεικνύεται τελικά ότι δεν διδάσκουμε εκείνο που ξέρουμε. Διδάσκουμε εκείνο που είμαστε».
«Κατόπιν τούτων» και κατέληξε ο Αχαιός Βουλευτής, «…περιμένω να έρθουν στην Βουλή και να δώσουν απαντήσεις και εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του στα εξής εύλογα ερωτήματα :
• Πώς διασφαλίζεται στην νέα ρουσφετολογική αυτή προκήρυξη, η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην αξιολόγηση των υποψηφίων;


• Βάσει ποιων συγκεκριμένων κριτηρίων και διαδικασιών θα γίνει η επιλογή και η πρόσληψη προσωπικού ειδικών καθηκόντων


• Είναι αλήθεια ότι έχουν προεπιλεγεί τα πρόσωπα από τις κομματικές και τις πολιτικές πεποιθήσεις;
• Τέλος, ποια πρόσωπα συγκροτούν την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
• Υπάρχουν γραπτές οδηγίες που ορίζουν τα κριτήρια ΚΑΙ ΤΑ ΜΌΡΙΑ. Αν ναι γιατί δεν κατατίθεται στο ΑΣΕΠ η αξιολόγηση και η μοριοδότηση;

την προκήρυξη μπορείτε να δείτε εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη