4 Φεβ 2010

NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ, Μουσταφά Κεμάλ. Παρουσίαση βιβλίου

*ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ*

Oι Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ και το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ
NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ
Μετάφραση: Μάρω Μαυροπούλου - Επιστημονική επιμέλεια: Ι.Θ.Μάζης
που θα πραγματοποιηθεί την... Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 6 μ.μ.στο Νέο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30)

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Ιωάννης Θ. Μάζης, Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Δ/ντής της Σειράς του Εργαστηρίου
Έλσα Παπαδημητρίου, Βουλευτής Αργολίδος, τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Mehmet Saray, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Yeditepe Κωνσταντινούπολης

Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Σεραφείμ Φυντανίδης, Δημοσιογράφος

Την παρουσίαση συντονίζει:

ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Παν/μιο Αθηνών
και Πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσηςτου Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει

............

Παρουσίαση του βιβλίου από τον Ιωάννη Μάζη, που έχει την επιμέλεια της έκδοσης:

Η παρούσα μετάφραση του NUTUK στα ελληνικά – κείμενο-αναφορά του τουρκικού κράτους- πραγματοποιήθηκε απευθείας από την τουρκική γλώσσα με βάση την έκδοση που πραγματοποίησε το Κρατικό Τυπογραφείο της İstanbul το 1938 για τα 15 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ολοκληρώθηκε από το εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη και την επίβλεψη της λέκτορος κας Μάρω Μαυροπούλου.


Ο Ατατούρκ στην αγόρευσή του αναλύει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, από την έναρξη του Εθνικού Αγώνα Ανεξαρτησίας που ξεκίνησε ουσιαστικά με την άφιξή του στη Samsun (Σαμψούντα) στις 19 Μαΐου 1919, έως το 1927, οπότε και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη ομιλία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου μεγάλου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος στις 15-20 Οκτωβρίου 1927 και τελειώνει απευθύνοντας το λόγο προς τους νέους της Τουρκίας.

Παράλληλα αναφέρεται εκτενώς και στα γεγονότα που προηγήθηκαν της έναρξης του Εθνικού Αγώνα αναλύοντας την εσωτερική κατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η πρωτότυπη έκδοση, μαζί με το ευρετήριο, αποτελείται από 658 σελίδες. Στην ελληνική μετάφραση το έργο προτείνεται σε δύο τόμους εύρους εξακοσίων ογδόντα επτά (687) και εξακοσίων είκοσι εννέα (629) σελίδων αντιστοίχως, με εκτενή σχόλια πραγματολογικά, τυπογραφικά, μεταφραστικά και γλωσσο-φιλολογικά, αλλά και σημαντικά πληροφοριακά παραρτήματα και γλωσσάρια.

Πηγή: ΕΛΙΑΜΕΠ

διαβάστε τον πρόλογο του βιβλίου, εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη