8 Φεβ 2010

O Στάθης Κωνσταντινίδης με τους αγρότες της Φλώρινας


Συνάντηση με νέους αγρότες του Νομού Φλώρινας για το μείζον πρόβλημα που προέκυψε με την ένταξη τους στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή και Αναπληρωτή Γραμματέα Αγροτικού της Ν.Δ. κ. Στάθη Κωνσταντινίδη την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κωνσταντινίδης στην τοποθέτηση του... εξέφρασε την αγανάκτηση του για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην προχωρήσει στην έγκριση και υλοποίηση των αποφάσεων της προηγούμενης ηγεσίας που αφορούν το πρόγραμμα εγκατάστασης Νέων Γεωργών (Μέτρο 112 του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής) και την αύξηση του προϋπολογισμού του για την ένταξη του συνόλου σχεδόν των υποψηφίων στο μέτρο.

Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι χιλιάδες δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υπογράψει και ενταχθεί στο πρόγραμμα να μετατρέπονται σε επιλαχόντες. Το χειρότερο είναι ότι οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι με δεδομένη την εκταμίευση χρημάτων από την ένταξη τους στο πρόγραμμα να έχουν δαπανήσει ίδια κεφάλαια για την εγκατάσταση τους στη γεωργία και τώρα πλέον να χάνουν ακόμα και τα χρήματα τους.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στους τρόπους δράσης και ζήτησε το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται. Παράλληλα τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη στήριξη των νέων αγροτών ενώ ήδη με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης έχει προκαλέσει τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή. Το θέμα παρακολουθεί και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέων Αγροτών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Ανδρέας Κασαράκης, γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Μελετητών Γεωπόνων ο οποίος αναφέρθηκε συνολικά στο ζήτημα και ανέλυσε τις πτυχές του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη