1 Φεβ 2010

O Υφυπουργός Σ.Βούγιας στη Δημοτική Αστυνομία Θεσ/νίκης


Σήμερα στις 11.30π.μ ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κος Σπύρος Βούγιας πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Ο Κος Βούγιας , ο οποίος συνοδευόταν από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, είχε συνεργασία με τον... Αντιδήμαρχο Κο Αθανάσαρο και στη συνέχεια απευθύνθηκε στο παρευρισκόμενο προσωπικό.

Στον πρόλογο του ο Αντιδήμαρχος, αφού αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία με τον κο Βούγια μέσα από τα θέματα της τοπικής κοινωνίας, επισήμανε τα προβλήματα του κυκλοφοριακού και του παράνομου εμπορίου.Όσον αφορά το κυκλοφοριακό πρότεινε τροποποίηση κάποιων διατάξεων του ΚΟΚ ενώ για το παράνομο εμπόριο επανέλαβε την πρόταση του για εύρεση ενός χώρου στον οποίο θα δραστηριοποιούνται οι νόμιμοι μικροπωλητές ενώ κάλεσε να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιποι φορείς που εμπλέκονται προκειμένου το πρόβλημα να ελεγχθεί στην εισαγωγή και τη διακίνηση των εμπορευμάτων και όχι στο πεζοδρόμιο. Τέλος ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ στα πλαίσια των μικτών κλιμακίων ελέγχων.

Παίρνοντας το λόγο ο Κος Βούγιας τόνισε την εκτίμηση του στην προσπάθεια του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και εξέφρασε την επιθυμία του για συνέχιση της συνεργασίας.
Η ΕΛΑΣ, συνέχισε, πρέπει να απεμπλακεί από πάρεργα (επιδόσεις) και αυτόφωρες διαδικασίες για παραβάσεις που θα μπορούσαν να αποποινικοποιηθούν και να μετατραπούν σε διοικητικά πρόστιμα.

Αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και ανάλογων πόρων, για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του Ν.3731 και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό, ένα πρόβλημα που το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, αναγνώρισε την ανάγκη για εκλογίκευση των προστίμων ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των ποινών για όλους.Καμμία επιστροφή πινακίδων για κανένα λόγο, είπε χαρακτηριστικά.Ενθάρρυνση της χρήσης των δικύκλων με τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και απόμάκρυνση του ΑΤ Λευκού Πύργου από τον πεζόδρομο της Πλ.Αριστοτέλους, πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την αναφορά του στο κυκλοφοριακό.

Όσον αφορά το παράνομο εμπόριο συμφώνησε με την πρόταση για δημιουργία ειδικού χώρου για τους νόμιμους μικροπωλητές ενώ σε παρέμβαση του ο Κος Αθανάσαρος ζήτησε την ποινικοποίηση του παράνομου εμπορίου, αφού τα πρόστιμα και οι κατασχέσεις έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά.
Ολοκληρώνοντας ο Κος Βούγιας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη.

Σχόλιο:

Οι θέσεις του Υφυπουργού δεν έκρυβαν κάποια έκπληξη. Διευκρίνησε όμως, τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε, ότι η συνεργασία για τον περιορισμό της εγκληματικότητας αναφέρεται στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την ΕΛΑΣ στη Δημοτική Αστυνομία και όχι σε κοινή δράση.Οι αναφορές του στο κυκλοφοριακό δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές ενώ οι προτροπές για διαφύλαξη των ποδηλατόδρομων και ενθάρρυνση της κυκλοφορίας των δικύκλων μας βρίσκουν σύμφωνους.
Για το παράνομο εμπόριο τα έχουμε πει ,αν δεν κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα ακόμα κι αν τριπλασιαστεί ο αριθμός των Δημοτικών Αστυνομικών. Οι επισημάνσεις του Αντιδημάρχου για έλεγχο στην εισαγωγή ,αποθήκευση και διακίνηση των εμπορευμάτων μας βρίσκει σύμφωνους κι ελπίζουμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τον Κο Υφυπουργό ενώ διαφωνούμε με την πρόταση για ποινικοποίηση του παράνομου εμπορίου.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη