18 Μαρ 2010

Ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου με μισθό 10.855 ευρώ. Η απάντηση του Υπουργείου.

1. Το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
Αναλυτικότερα το Ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου με μισθό 10.855 ευρώ
Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ - ΣΤΑΘΗ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Νόμιμο ναι, ηθικό όμως;
Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα.

Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της...
σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.

Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν.

Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).

Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης». Εξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό.

Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 + 4.800 + 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα!

Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα! Ηθικά όμως;

Αλλά αν, στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πρώτος διδάξας τού «δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις», δεν υστερεί και ο υπουργός του κ. Δρούτσας, ο οποίος επίσης συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας». Διότι και στο γραφείο του κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με «διαταγή μετακίνησης» και αυτή- από το Βουκουρέστι.

Με «διαταγή μετακίνησης» ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την «ημερήσια αποζημίωση» (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το «επίδομα αλλοδαπής» συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως.

Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;

Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι' αυτή τη νόμιμη παρανομία. Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.*

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=142478
2. Η απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Γ.Δελαβέκουρα:
Κα Κ. ΦΡΥΣΣΑ: Ένα σχόλιό σας για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» σχετικά με υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών;
κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Για το συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής: Τους τελευταίους μήνες έχουν κληθεί τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών να αναλάβουν καθήκοντα στην Κεντρική Υπηρεσία. Το σύστημα που υπάρχει στο Υπουργείο Εξωτερικών προϋποθέτει ότι για να τοποθετηθούν με μετάθεση στην Κεντρική Υπηρεσία, πρέπει να υπάρξει σχετική απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν είχε γίνει σε αυτό το διάστημα, έγινε πριν από δύο περίπου εβδομάδες, οπότε ελήφθη και η σχετική απόφαση για την τοποθέτησή τους.
Για να μπορέσουν να εκτελέσουν καθήκοντα στην Κεντρική Υπηρεσία, χρειάστηκε να έρθουν στην Αθήνα με υπηρεσιακή μετακίνηση. Αυτό για το μηχανισμό του Υπουργείου σημαίνει ότι εξακολούθησαν να πληρώνονται με το μισθό και την Αποζημίωση Υπηρεσίας στην Αλλοδαπή.
Είναι αυτονόητο ότι οι υπάλληλοι αυτοί δεν πρόκειται να κρατήσουν την οικονομική διαφορά που προκύπτει. Ήταν αυτονόητο αυτό.
Θα ήθελα ταυτόχρονα να τονίσω ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί και εσφαλμένες εντυπώσεις. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο Εξωτερικών για περιστολή δαπανών, για εξορθολογισμό διαδικασιών, έτσι ώστε και να μπει τάξη στον τρόπο που λειτουργεί το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και να εξοικονομηθούν χρήματα.
Ακόμα και τα χρήματα που δαπανώνται γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν με τρόπο που να μεγιστοποιεί το όφελος για το Υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί δίνουμε την έμφαση. Εκεί γίνεται όλη η προσπάθεια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη