9 Μαρ 2010

Η "(ψευτο) Μακεδονική" εκδοχή της ιστορίας

Θυμάστε το βίντεο, που φέραμε στο φως, την Πέμπτη; (Νέο, κορυφαίο βίντεο για τη Μακεδονία, από τους "Μακεδόνες" φίλους μας... )
όπως το ..μυριστήκαμε, παίρνει διαστάσεις. Ασχολείται η ειδησεογραφική ιστοσελίδα focus.

Γράφει το blog endeleheia:

Η βουλγαρική, γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ, φυσικά, δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με θέματα "πολυτελείας", όπως είναι τα εθνικά, ειδησεογραφική ιστοσελίδα Focus ασχολείται σε...

ανάρτησή της με ένα νέο βίντεο στο YouTube, όπου προβάλλεται η σκοπιανή εκδοχή της παγκόσμιας ιστορίας που, όμως, όπως αποκαλύπτει το βουλγαρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο κερδίζει συνεχώς έδαφος στα σχολεία της Αυστραλίας.

Το συγκεκριμένο βίντεο καλύπτει μια παράσταση 10 λεπτών της χορευτικής εταιρείας του Νικολά Κάρεβ από την Αυστραλία . Η σειρά με τη «μακεδονική» ανάγνωση της βιογραφίας του Μ. Αλεξάνδρου είναι βαθειά συγκινητική, σχολιάζουν άνθρωποι που κατάφεραν ήδη να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τη «μοναδική» χορογραφία στην οποία νέοι με ελληνικά κράνη, σιδερένιες πανοπλίες και σπαθιά, με τον ήλιο της Βεργίνας στο στήθος τους, και κορίτσια με μακρυά ελληνικά πέπλα χορεύουν «μακεδονικό» χορό (κυκλικός παραδοσιακός χορός), ο οποίος μοιάζει πολύ με τη χορογραφία του «Ensemble Pirin».


Σε άλλη παράσταση αρχαίοι μακεδόνες και πέρσες μάχονται μέχρι θανάτου με σπαθιά σε ένα είδος χορού σπαθιών του Aram Hachaturyan στα χνάρια του βουλγαρικού «ρατσένιτσα» (βουλγαρικός παραδοσιακός χορός).

Στο τέλος της παράστασης, ο Αλέξανδρος, που έχει ήδη δει τον πατέρα του να πεθαίνει και ακούσει τους πραιτοριανούς να φωνάζουν «δεν είναι σημαντικό ποιο είναι το όνομα του βασιλιά!», πίνει το ποτήρι με το φαρμάκι και με ενθουσιασμό λέει: «Περιπλανήθηκα στον κατοικημένο και ακατοίκητο κόσμο, αλλά δεν μπόρεσα να ξεφύγω απ’ τη μοίρα μου». Και μετά «Η Μακεδονία θα ζήσει!».

Η μοντέρνα παράσταση προφανώς είναι μέρος ενός κύματος εκλαϊκευσης της θεωρίας περί αρχαίας μακεδονικής προέλευσης και δεσμού με τους αρχαίους Μακεδόνες. Στη σκηνή, που ομοιάζει με κέντρο κοινότητας, υπάρχει μια αφίσα που γράφει «Μακεδονική» Κοινωνία Νέων Νίκολα Κάρεβ. 30 χρόνια πρεσβευτές της «μακεδονικής» παράδοσης».

Η θεωρία περί σχέσης με τον Μ. Αλέξανδρο δεν έχει γίνει αποδεκτή ούτε από έναν σοβαρό ευρωπαίο, ή άλλον ιστοριογράφο του κόσμου. Παρόλ’ αυτά, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα αυστραλιανά γυμνάσια αναπτύσσουν θεωρίες και κερδίζουν σχέδια που αποδεικνύουν την αρχαία μακεδονική προέλευση. Βούλγαροι φοιτητές στην Αυστραλία επιβεβαιώνουν το τελευταίο.
Μάλιστα το FOCUS News Agency ζήτησε από τον Plamen Pavlov συνεργάτη καθηγητή , πρώην πρόεδρο του κρατικού πρακτορείου για τους απόδημους Βούλγαρους να σχολιάσει το βίντεο. "Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ήταν το Διαδίκτυο που έγινε μάρτυρας της εντεινόμενης μάχης για την ιστορική αλήθεια".

Ο Plamen Pavlov λέει επιπλέον:

«Η παράσταση από την Αυστραλία με την παντελή της αλλοκοτοσύνη και γελοιότητα υποτίθεται /ότι θα μας κάνει να σκεφτούμε τη δύναμη του Διαδικτύου, ιδιαίτερα του YouTube, όπως και του Facebook και άλλων ανάλογων «παγκόσμιων οικογενειών».

Δε θέλω να σχολιάσω το σύνολο της γελοιότητας του «μακεδονικού» χορού και του «αρχαίου» του περιεχομένου – είναι αλήθεια ότι η μεγαλοσύνη του Μ. Αλεξάνδρου βρίσκεται πέρα από τη γελοιότητα των αυτό – αποκαλούμενων «απογόνων» του, για να μην πούμε προσβλητική, γι’ αυτό και σταματώ.. Βουλγαρική μουσική, Βουλγαρική μουσική («μακεδονική» διάλεκτος) – αν αυτό ήταν δυνατό πριν 100 χρόνια, πριν ο Stojan Novakovic και οι «διάνοιες» της Κομμιντερν, όλος ο κόσμος θα είχε την εντύπωση πως ο Μ. Αλέξανδρος είναι Βούλγαρος!!!»

http://endelehia.blogspot.com/2010/03/blog-post_8634.html


Α, και μια είδηση:

ένα ακόμη βίντεο που δεν άρεσε στο taxalia, πήγε εκεί που πρέπει


Κάντε κλικ και θα καταλάβετε, τι γίνεται όταν θυμώνουμε. Να μην πούμε περισσότερα...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη