23 Μαρ 2010

Να κάνουμε την Ελλάδα να έχει περισσότερα άνθη!

Ρεπορτάζ: Γιάννης Η. Κάκανος

Ο θεσμός της επιβράβευσης των καλύτερων ανθόκηπων εφαρμόστηκε από χρόνια στην πόλη των Χανίων και ο Δήμος παρά την αλλαγή δημάρχων συνεχίζει και μπράβο του να τον έχει σε ισχύ. Αυτός ο θεσμός όμως θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα ώστε να....

μετατραπούν οι πόλεις, κυρίως οι μεγάλες, κοινώς τσιμεντουπόλεις, σε ανθόκηπους αφού και στις ταράτσες, όχι μόνο στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, θα μπορούν να υπάρχουν αρκετά λουλούδια και φυτά. Βέβαια, για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος. οι φορείς οφείλουν να παραχωρήσουν κίνητρα στους δημότες.... και μπορούν να τα δώσουν αν το θελήσουν. Εμείς, απλά επισημαίνουμε ότι από το 1972 και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον, πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη. Αντίθετα μάλιστα, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί συμφέρον όλων μας. Ο Δήμος Χανίων από χρόνια τιμά του ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον καλλωπισμό των ελεύθερων χώρων που διαθέτουν φυτεύοντας λουλούδια, φυτά και δέντρα κάτι που θα πρέπει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και άλλων δημάρχων ή φορέων. Από την πόλη των γιασεμιών, όπως λεγόταν παλιά τα Χανιά, ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένους ανθόκηπους ευελπιστώντας ότι ο θεσμός επιβράβευσης τους, θα επεκταθεί και εκτός νομού.
Τέλος, προτείνουμε να διαβάσετε αλλά και να θαυμάσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση ένα μαγευτικό ανθοπερίβολο από έναν υπερήλικα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας.
http://www.yanniskakanos.gr/reportaz/politistika/83.htm
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη