16 Μαρ 2010

Κίτρινη κάρτα κύριε Δρούτσα ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αξιότιμε κ.Αναπληρωτή Υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδας,
γνωρίζετε ότι, εκφράσαμε πολλές φορές την εμπιστοσύνη μας και το σεβασμό μας στο πρόσωπο και τις ικανότητές σας.
Όμως μας διαψεύσατε! Δώσατε συνέντευξη στο κανάλι Α1 των Σκοπίων, στην οποία η δημοσιογράφος σας, χρησιμοποίησε ρωτώντας σας, είκοσι μία (-21-) μετρημένες φορές τον όρο "Μακεδονία" και "Μακεδονική εθνότητα", αναφερόμενη στη FYROM και τους Σλαβομακεδόνες.
Τα πράγματα είναι απλά: Στη FYROM δεν μπορούν να...
διαμαρτύρονται ότι δεν τους αναγνωρίζουμε ως "εθνικά Μακεδόνες", αφού το 25% του πληθυσμού είναι "εθνικά Αλβανοί". Δεν είναι λοιπόν το πρόβλημά τους να βρουν όνομα για το λαό της FYROM συνολικά, αλλά να κατοχυρώσουν το "Μακεδόνες", το οποίο -πολύ καλά το γνωρίζετε- ότι είναι αλυτρωτικό.
Οι μεγάλες υποθέσεις κερδίζονται με "μεγάλες" στάσεις. Αν κάθεστε χωρίς την παραμικρή ένσταση να ακούτε να σας μιλούν για "μακεδονικό έθνος", είστε διεκπεραιωτής μιας ήττας.
Δεν θελήσατε να χαλάσετε το χατίρι της Σκοπιανής δημοσιογράφου, χαλάσατε όμως με χαρακτηριστική άνεση το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων!
Ποιός από τον ελληνικό λαό σας εξουσιοδότησε να δώσετε απολογητική συνέντευξη σε δημοσιογράφο των Σκοπίων, μιλώντας της λες και εμείς πλαστογραφούμε την ιστορία, λες κι εμείς κλέβουμε κάτι από τους γείτονές μας!
Δεν καταλάβετε ότι οι γείτονές μας, δεν μας αφήνουν να αυτοπροσδιοριστούμε ως Μακεδόνες και ονειρεύονται την ημέρα που η ...solun, θα ξαναγίνει πρωτεύουσά "τους" ;
Με ποιό δικαίωμα ενθαρρύνετε τον ακροδεξιό παραληρηματικό εθνικισμό του VMRO, που τόσους μπελάδες έφερε στα Βαλκάνια ;
Αν ενθαρρύνετε τους έξαλλους εθνικιστές του Γκρούεφσκι, θα βρείτε τον εθνικισμό στην πόρτα σας. Και καλά εσείς, θα φύγετε. Εμείς, που θα ζήσουμε με τους σαλταρισμένους ακραίους εθνικιστές της γείτονος;
Σας δίνουμε λοιπόν, κίτρινη κάρτα. Όπως κάναμε και με την κ.Μπακογιάννη. Γιατί, για μας δεν υπάρχουν δεξιοί ή αριστεροί, ΠΑΣΟΚοι ή ΝΔίτες κλπ.
Υπάρχουν ικανοί και σπουδαίοι πολιτικοί, που αφήνουν το στίγμα τους στην ιστορία και διεκπεραιωτές χαμένων υποθέσεων.
Εσείς θα διαλέξετε. It'up to you, όπως λένε οι επιβλέποντες τη διαδικασία "φίλοι" μας Αμερικάνοι.

http://media.a1.com.mk/media/video/10/intervju-drucas-14-03.wmv









 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη