16 Μαρ 2010

Siemens: Κατέσχεσαν βιβλίο επισκεπτών


Μέχρι στιγμής έχουν φωτοτυπηθεί και σταλεί στη Βουλή 50.000 φύλλα της δικογραφίας για τη Siemens
Το βιβλίο επισκεπτών στα κεντρικά γραφεία της Siemens που καταγράφει τα εξερχόμενα και εισερχόμενα πρόσωπα από το 1997 και μετά, κατέσχεσαν οι...
εφέτες ειδικοί ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Σκοπός της ενέργειας αυτής, είναι να διαπιστωθεί εάν και ποια ύποπτα πρόσωπα (πολιτικοί ή κρατικοί αξιωματούχοι) ή πρόσωπά του περιβάλλοντός τους «μπαινόβγαιναν» στην εταιρεία συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, κατά τις περιόδους που ήταν κρίσιμες για τις υπογραφές των σχετικών συμβάσεων. Στο μεταξύ, «βραχυκύκλωμα» έχει προκληθεί στο Εφετείο Αθηνών, λόγω των χιλιάδων σελίδων της δικογραφίας για την υπόθεση της Siemens που πρέπει να φωτοτυπηθούν και να σταλούν στην εξεταστική επιτροπή, με αποτέλεσμα να «πηγαίνουν πίσω» άλλες εργασίες, όπως η φωτοτύπηση δικαστικών αποφάσεων και να υπάρχει αντίκτυπο σε δικαστικούς υπαλλήλους, δικαστές, δικηγόρους και πολίτες που ταλαιπωρούνται.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με πηγές του Εφετείου, μέχρι στιγμής έχουν φωτοτυπηθεί και σταλεί στη Βουλή 50.000 φύλλα της δικογραφίας, ενώ υπολείπονται άλλα 70.000. Κατά τους ίδιους κύκλους, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τελειώσει το χαρτί για της φωτοτυπίες και εάν δεν εγκριθεί άμεσα κονδύλι από το υπουργείο Δικαιοσύνης ή από τη Βουλή θα «μπλοκάρει» η φωτοτύπηση της δικογραφίας (έχει οριστεί πλαφόν στη χρήση χαρτιού, στο πλαίσιο οικονομικών περικοπών).

Ταυτόχρονα, οι δύο ανακριτές έχουν ήδη ζητήσει και λάβει 51 ντοσιέ με όλες τις συμβάσεις που έχει συνάψει το Ελληνικό Δημόσιο για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, προκειμένου να προχωρήσουν την ανάκριση και προς αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη