16 Μαρ 2010

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Μια τρύπα στο νερό (να πληρώσουν οι παπάδες ρε!)

Τίποτε το σημαντικό, παρά μόνο πρόσθετους φόρους σε όσους έχουν (προ φόρων!!! προσέξτε το αυτό) εισόδημα από 28.000 έως 50.000. Αυτοί θα πληρώσουν τη νύφη. Και για να το κάνουμε λιανά, φορολογητέο εισόδημα μισθωτού 28.000 σημαίνει ότι στο χέρι ο ...
άνθρωπος πήρε 24.000 (τα 4.000 του έχουν παρακρατηθεί ήδη από τον εργοδότη). Δηλαδή μιλάμε για μισθωτό των 1.700 ευρώ το μήνα περίπου. Αυτοί θα πληρώσουν τη νύφη. Τα περί συντελεστή 45% και λοιπά είναι για λαϊκή κατανάλωση. Κανένας πλούσιος δε δηλώνει πάνω από 100.000 ευρώ. Μόνο μισθωτοί, στελέχη επιχειρήσεων.

Αλλά ας πάμε στα σημαντικά:

1. Μας είπατε ότι θα "γράψουμε τις τραπεζικές καταθέσεις μας στις δηλώσεις". Τρίχες. Φυσικά το πήρατε πίσω! ΦΥΣΙΚΑ !

2. Μας είπατε ότι θα επιβάλλετε ΦΠΑ σε γιατρούς - δικηγόρους. Τρίχες. Κάνατε πίσω.

3. Μας είπατε ότι θα εντάξετε στο λογιστικό προσδιορισμό όλα τα επαγγέλματα. Τρίχες. Κάνατε πίσω, μεταθέτοντάς τα στις καλένδες.

Κάνατε όμως κάτι, με το οποίο θα ξεχαστεί εύκολα όλη η φοροκαταιγίδα !


Μιλάμε για την απόλυτη επικοινωνιακή μαγκιά !!!!

Αυξήσατε κατά 400% από ότι είπατε στο πρώτο προσχέδιο των μέτρων, το φόρο της ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας, στο 20%, γεγονός, που κάθε ελάχιστα ειδήμων καταλαβαίνει ότι ισοδυναμεί με δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας, την οποία είναι φυσικό να μη δέχεται κανείς λογικός άνθρωπος.
Γνωρίζετε ότι ο κόσμος δεν θα σταθεί στις λεπτομέρειες, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει το 20% και έτσι, εύλογα και ορθότατα θα αντιδράσει η εκκλησία, στη ληστρική -άνευ προηγουμένου- επιδρομή, οπότε θα ενεργοποιήσετε τα χαμηλά ένστικτα του λαού, παραδίδοντας την εκκλησία στην πυρά.

Θα ασχολούνται όλοι με το "κακό παπαδαριό", που δεν θέλει να πληρώσει, ενώ στην πραγματικότητα -εσείς το ξέρετε, αλλά ο λαός δεν το ξέρει- τους ζητάτε να σας δώσουν και τα ...σώβρακα της εκκλησίας. Να μείνουν οι εκκλησίες χωρίς κερί ! Αφού τους φορολογείται στα ακαθάριστα έσοδα από ενοίκια με 20%, συν χαρτόσημο 3,6%, συν προκαταβολή επ.έτους 55%.

Με τη βοήθεια των καναλιών, που αρέσκονται σε κραυγές θα ασχολούνται όλοι με την "κακιά εκκλησία" που δε συνδράμει. Όλοι βέβαια θα αποκρύπτουν ότι αυτό που ζητάτε από την εκκλησία, ισοδυναμεί με το να βάλετε αναδρομικά, ΦΠΑ 80% στους γιατρούς, για τις αποδείξεις που έκοψαν ....πέρσι !

Επειδή όμως ο "λαός" δεν κατανοεί τι σημαίνει 20% στο ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητα, το πυροτέχνημα θα δουλέψει. Με λίγη βοήθεια από "χιουμοριστικές" εκπομπές, λίγη παραπάνω από μερικά άρθρα "ακαδημαϊκών", λίγη περισσότερη από τα ελεγχόμενα κανάλια (δηλαδή όλα), θα βγουν και φταίκτες στο τέλος οι παπάδες, που τους ξυρίζετε χωρίς αφρό !

Υ.Γ. Με τις άλλες εκκλησίες, δόγματα και θρησκείες, τι γίνεται; Ξέρει κανείς ότι κάποιοι που διαθέτουν περιουσία μεγαλύτερη της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, απαλλάσσονται πλήρως, με κάτι περίεργους όρους αμοιβαιότητας (άρθρο 103 ΚΦΕ);

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη