24 Μαρ 2010

Κοίτα ποιός μας αποκαλεί μαύρο πρόβατο. (Look who's calling the kettle black)

Από το:http://www.hellaswebnews.com/

Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μαζί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν ερευνήσει τους ισχυρισμούς ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler και τρεις θυγατρικές της πλήρωσαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες μέσω υπεράκτιων τραπεζικών λογαριασμών για να εξασφαλίσουν συμβάσεις για τα οχήματά της.


Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκαν σήμερα, οι δωροδοκίες ήταν μεταξύ 1998 και 2008 σε τουλάχιστον 22 χώρες συμπεριλαμβάνομένων Κίνας, Ρωσίας, Αίγυπτου και Ελλάδας (σσ. λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή?). Σε μία περίπτωση μάλιστα , λέγεται ότι η Daimler πραγματοποίησε πληρωμές σε υπαλλήλους στο Ιράκ υπό το πρόγραμμα "Πετρέλαιο αντί Τροφής".

Σύμφωνα με το Associated Press, η Daimler συμφώνησε να πληρώσει 93,6 εκατομμύρια δολάρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης και 91,4 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση της αγωγής της SEC. Περαιτέρω, η Daimler στη Γερμανία και Ρωσία έχουν σύμφωνήσει να δηλώσουν ένοχοι για συνωμοσία και παραβίαση των διατάξεων και νομοθεσίας των ΗΠΑ για δωροδοκία. Ακρόαση εχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου 2010, οπότε θεωρείται ότι αυτή η ιστορία "εκτυλίσσεται..."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:http://www.hellaswebnews.com/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη