21 Απρ 2010

Βοήθεια 3,9 δισ.€ στην Ελλάδα από τη Γαλλία

Η Γαλλία ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 2010 3,9 δισ. ευρώ ως βοήθεια προς την Ελλάδα, από τα συνολικά 6,3 δισ. ευρώ της συμβολής της που προβλέπει το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας.

Το εν λόγω ποσό προκύπτει από το σχέδιο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2010 που παρουσιάστηκε σήμερα στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.

«Η βοήθεια θα λάβει τη μορφή διμερών δανείων», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα δάνεια προς την Ελλάδα θα δοθούν με επιτόκιο 5% και θα έχουν τριετή διάρκεια.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, για λογιστικούς λόγους, το δημόσιο έλλειμμα της χώρας δεν θα επηρεαστεί από το εν λόγω ποσό, ενώ η Γαλλία θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τη βοήθεια των 3,9 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης 2010, στηρίζοντας την Ελλάδα και την σταθερότητα του ευρώ.

«Προσπαθούμε να κινηθούμε γρήγορα ώστε να είμαστε έτοιμοι αν η Ελλάδα αποφασίσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι το σχετικό κείμενο θα παρουσιαστεί στη γαλλική Βουλή στις 3 και 4 Μαΐου και στις 6 και 7 Μαΐου στη Γερουσία.

http://www.naftemporiki.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη