21 Απρ 2010

Σε κλίμα αβεβαιότητας η χώρα...

Σε απώλειες υποχρεώνεται το Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς σε κλίμα αβεβαιότητας η αγορά στρέφει το «βλέμμα» στην έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του μικρού κλιμακίου Ε.Ε./ ΔΝΤ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στο... ταμπλό εμφανίζεται εξαιρετικά περιορισμένη την Τετάρτη, ενώ αναλυτές της αγοράς αναμένουν ότι παρόμοια εικόνα θα διατηρηθεί και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις και για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι διαβουλεύσεις για το δανεισμό της χώρας μέσω του μηχανισμού στήριξης.

Όπως εξηγούν, η αβεβαιότητα τόσο για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού όσο και για τους όρους με τους οποίους θα δανειστεί η χώρα συντηρούν την αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών και τη μηδενική διάθεση ανάληψης ρίσκου, ωστόσο οι έντονες διακυμάνσεις στο Χ.Α. πρέπει να θεωρούνται μάλλον βέβαιες τις επόμενες ημέρες, τόσο λόγω των μικρών όγκων όσο και της ειδησεογραφίας που θα προκύπτει σταδιακά από τις διαβουλεύσεις.

Για «προσπάθεια διόρθωσης που ξεκίνησε από την περιοχή των 1.910 μονάδων» κάνει λόγο στο πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ με αφορμή την χθεσινή ανοδική κίνηση στο Χ.Α., εκτιμώντας ωστόσο ότι «η προσπάθεια αυτή αν δεν συνοδευτεί από κάποια αποφόρτιση των spreads δεν θα έχει αντοχή».

«Αν και η εικόνα του Γενικού Δείκτη παραμένει ασταθής η χθεσινή άνοδος είχε και μια θετική πτυχή, την μερική διαφοροποίηση των μετοχικών τίτλων πέρα από τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων. Για να έχει ωστόσο νόημα μια τέτοια παρατήρηση θα απαιτηθεί μεγαλύτερη διάρκεια και επιχειρήματα νέων που θα δώσουν πιο χειροπιαστούς λόγους στην αγορά στο να κινηθεί σε αυτόνομη πορεία», αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Στο μεταξύ, αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά συνεχίζει να σημειώνει και σήμερα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, σε επίπεδα άνω των 520 μονάδων βάσης. "Τα spread δεν έχουν καμιά σχέση με τα spread πριν από 3 μήνες" σχολιάζει στο Capital.gr ο επικεφαλής asset management της Beta Securities, κ. Κωνσταντίνος Μπούκας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "τα σημερινά επίπεδα φαίνονται να προδικάζουν και να προεξοφλούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους".

Αυτή τη στιγμή, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.932,33 μονάδες, με απώλειες 1,51% και κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 40 μονάδων.

Περισσότερα: capital.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη